ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα για την Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για την Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο έμπα του χειμώνα η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι τιμές στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Από την αρχή του καινούργιου χρόνου τα νέα τιμολόγια του ρεύματος θα κάνουν τη θέρμανση είδος πολυτελείας. Η “δημόσια” Παιδεία και Υγεία έχουν μετατραπεί σε ακριβό εμπόρευμα, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του λαού. Στην περιοχή μας, χιλιάδες άνθρωποι, μαζί και πολλοί συνάδελφοι, παλεύουν να αποκαταστήσουν τις καταστροφές στην περιουσία τους από τις πλημμύρες, δίχως βοήθεια από κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Την ώρα που εμείς μετράμε και το ευρώ για να τα φέρουμε πέρα, η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει ασύστολα με τα ψίχουλα του νέου Μισθολογίου που βαφτίζουν αυξήσεις. Ενώ έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και ο πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης τρέχει με 20%, οι “αυξήσεις” του 5% αποτελούν πρόκληση. Ταυτόχρονα, με ευθύνη όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών, χιλιάδες συνάδελφοι μας πανελλαδικά εξακολουθούν να εργάζονται με το άθλιο καθεστώς πολιτικής ομηρείας των συμβάσεων και της μερικής απασχόλησης.

Στις υπηρεσίες των Δήμων οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Ο κλάδος μας μετράει 65 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τα εργοδοτικά εγκλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελλιπή κατάρτιση σε ανθρώπους που μόλις μάθουν τη δουλειά, φεύγουν, αλλά και την λειψή χορήγηση ΜΑΠ. Η προστασία της ζωής μας θεωρείται κόστος.

Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτυ εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στη “πράσινη ανάπτυξη”. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και να διοχετεύει δισεκατομμύρια στη δημιουργία νέων ΝΑΤΟικών βάσεων, στη στήριξη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιδραστικών κυβερνήσεων, όπως στην Ουκρανία.

Δεν πάει άλλο! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη δύναμη των αριθμών για να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου

Την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας (Πέμπτη 14/12) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη, 11 π.μ). Με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας θα δρομολογηθούν λεωφορεία από Βόλο για Αθήνα και χρειάζεται να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο! Την Πέμπτη κατεβαίνουμε όλοι στην Αθήνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούν για κρατήσεις στους εκλεγμένους της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ       6972836315

ΛΙΛΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ     6949800269

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΣ              6981933963

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΑΒΕΛΑΣ  6982242276

 ΕΥΗ Γ ΚΑΡΥΔΑΚΗ             6937827120