ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Το Τέλειο Γεύμα" από το CINEDOC

"Το Τέλειο Γεύμα" από το CINEDOC
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc θα προβάλει σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη «Το Τέλειο Γεύμα». Μία ταινία που διερευνά την επίδραση της Μεσογειακής Διατροφής στην υγεία μας και την υγεία του πλανήτη, μέσα από το έργο κορυφαίων επιστημόνων και ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ για την πρωτοποριακή έρευνα που προσπαθεί να κατανοήσει γιατί και πώς ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων μπορούν να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, την παχυσαρκία και τη γήρανση του εγκεφάλου.
 
Για τη θεματική του ντοκιμαντέρ θα μιλήσει στο κοινό ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών-Τοξικολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 
Ντοκιμαντέρ | Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μερκούρης | 2023 | Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα | 70’
 
Σύνοψη: Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως, πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου; To «Τέλειο Γεύμα» μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν το «Τέλειο Γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.
 
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ- Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Σμαραγδή Αντωνοπούλου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Walter Willett (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), Miguel Angel Martinez-Gonzalez (Πανεπιστήμιο της Ναβάρα), Cecilia Samieri (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.
 
 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, αριθμημένα εισιτήρια της προβολής πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 16.00.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos