ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία στους Δήμους στις 14 Δεκεμβρίου

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία στους Δήμους στις 14 Δεκεμβρίου

Προς το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Μαγνησίας
 
Το 49ο ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεξήχθη στις 4-5 Δεκέμβρη στην Αθήνα αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και κινητοποίηση των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα για τους άθλιους μισθούς μας, τη μονιμοποίηση των συμβασιπύχων συναδέλφων και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες.

Δεν πάει άλλο. Η ακρίβεια σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ηλεκτρικό, κτλ) ροκανίζει καθημερινά το εισόδημα μας, με αποτέλεσμα οι μισθοί μας, που τους έχουν τσεκουρώσει οι διαδοχικές κυβερνήσεις, να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών μας. Την ίδια στιγμή η τεράστια υποστελέχωση στις υπηρεσίες των Δήμων οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, ενώ η εκμετάλλευση της αγωνίας των συμβασιούχων συναδέλφων καλά κρατεί από χρόνο σε χρόνο.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας να συγκαλέσει άμεσα το Δ.Σ του Συλλόγου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση συμμετοχής του Συλλόγου στην απεργία της 14/12 και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην απεργία και την μαζική κάθοδο τους στην διαδήλωση στην Αθήνα, με την μίσθωση πούλμαν.

Καλούμε επίσης να παρθεί απόφαση του Δ.Σ για συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν σωματεία και φορείς του Βόλου αύριο και μεθαύριο, 8 και 9 Δεκέμβρη, ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια για την δημιουγία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συναυλία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8/12 στις 18:30 στην παραλία Βόλου στο Ηρώο και στο μεγάλο συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 9/12 στις 12:30 στον ίδιο μέρος.