ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την ελληνική κοινότητα στην Πόλη

Η Ζ. Μακρή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την ελληνική κοινότητα στην Πόλη

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, όπου βρέθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, η κα Μακρή επισκέφτηκε την Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μεγάλου Ρεύματος του Βοσπόρου και παρακολούθησε τον Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας εκεί, εκτός του θεσμικού ρόλου και της σημασίας του, ήρθε σα μια νοητή συνέχεια της επίσκεψης μελών της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, η κα Μακρή ήταν προσκεκλημένη της ελληνικής κοινότητας στην πρώτη παραδοσιακή γιορτή εν όψει των Χριστουγέννων, όπου παραβρέθηκε συνοδευόμενη από τον Πρέσβυ κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, ο οποίος διατελεί Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Υφυπουργός Παιδείας απόλαυσε τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου που με τα φαναράκια τους φώτισαν τη φάτνη με το Θείο Βρέφος και χειροκρότησε μαζί με όλους το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τη θεατρική παράσταση που είχε ετοιμάσει η ομάδα θεάτρου της κοινότητας και με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά κεράσματα. 

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, η κα Μακρή εκκλησιάστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την τιμή να συνομιλήσει ξανά με τον κ. Βαρθολομαίο εκτιμώντας τον ποιοτικό χρόνο που της αφιέρωσε ο Παναγιώτατος και την πολυετή ανθρώπινη επαφή με την οποία την τιμά προσωπικά.