ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

FedHATTA: Ξανά στον τουριστικό χάρτη της χώρας ο Βόλος και το Πήλιο

FedHATTA: Ξανά στον τουριστικό χάρτη της χώρας ο Βόλος και το Πήλιο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Πήλιο και ο Βόλος για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών χειμερινού τουρισμού, καθώς οι υποδομές του προορισμού έχουν αποκατασταθεί έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό διαπιστώθηκε σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, με τους τοπικούς φορείς του Πηλίου, με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επαναφορά της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της FedHATTA, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος, Άγγελος Λάμπρου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Καμμένος, η ταμίας, κ. Ευαγγελία Καραμπατζάκη, από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜΘ), ο πρόεδρος κ. Βύρων Θεολόγης, ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Κουράκος και η έφορος κ. Ελένη Παρασκευοπούλου, καθώς και ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Manessis Travel κ. Μάριος Υπερήφανος και του Athens-Zorpidis κ. Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ενώ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο προορισμός μίλησε διεξοδικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου.

Ειδικότερα, η πόλη του Βόλου αλλά και τα χωριά του ορεινού Πηλίου λειτουργούν πλέον κανονικά. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει και είναι ασφαλείς, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι σε λειτουργία όπως και τα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα.

Η ύδρευση έχει επανέλθει και ο προορισμός δεν αντιμετωπίζει κανένα υγειονομικό πρόβλημα με το νερό. Ωστόσο, τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για τη παρασκευή των ροφημάτων, κυρίως για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ανησυχία των επισκεπτών, ενώ δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό δηλητηρίασης.

Η κ. Θέκλα Καμμένου δήλωσε: «Προσπαθούμε να αντιστρέψουμε τις εικόνες που έχουν καταγραφεί στο μυαλό των επισκεπτών για τον προορισμό. Τα προβλήματα έχουν ελαττωθεί σημαντικά και περιορίζονται σε ορισμένα σημεία όπου φαίνονται οι πτώσεις των βράχων. Τα άμεσα έργα αποκατάστασης όμως συνεχίζονται και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την ασφαλή λειτουργία του προορισμού. 

Γνωρίζουμε ότι θα μας πάρει πολύ καιρό να επιστρέψουμε σε πλήρη κανονικότητα και ότι υπάρχει δυσπιστία από τους επισκέπτες. Μας ενδιαφέρει όμως να σας ενημερώσουμε σωστά εμείς, οι άνθρωποι του κλάδου, το ταξιδιωτικό κοινό».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης: «Η Ομοσπονδία για μια ακόμα φορά συντονίζει τις δυνάμεις της σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές για να αναδείξει τα θέματα που χρειάζονται επίλυση, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, για να σωθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος στην Μαγνησία. Είμαστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να λειτουργήσουν όλα πλήρως στον Βόλο και το Πήλιο».