ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας

Συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Περίβλεπτου
Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας

Συνάδελφοι ελαιοπαραγωγοί του Νομού μας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των ελαιοπαραγωγών καλούμε όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη στις 7 Δεκέμβρη στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) στο Βόλο στις 11 π.μ. 

Συνάδελφοι, όλοι μας βιώνουμε την τραγική κατάσταση εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας, που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, το υψηλό κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή των προϊόντων μας.
 
Το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί στη μειωμένη παραγωγή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να μην μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρόνια.
 
Διεκδικούμε:
 
Καταβολή αποζημίωσης λόγω της ακαρπίας 200 ευρώ  ανά στρέμμα.
 
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο του υψηλού κόστους παραγωγής.
 
Να υπάρξει σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με την αναγκαία στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό.
 
Να γίνουν όλα εκείνα τα απαιτούμενα έργα υποδομής και προστασίας όπως αντιπλημμυρικά έργα, αγροτική οδοποιία.
 
Συνάδελφοι, ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν.
 
Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τους συλλόγους μας μπορούμε να ανατρέψουμε τις επιπτώσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, να αποσπάσουμε κατακτήσεις για να μπορέσουμε να μείνουμε στον τόπο μας.
 
Όλοι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στην συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) στις 11 π.μ.
 
Συμμετέχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού - Σούρπης, Δράκειας, Αϊδινίου, Μακρυνίτσας, Ζαγοράς και η επιτροπή αγώνα Περιβλέπτου 
 
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας