ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, τίμησαν την Ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, που θεσπίστηκε με Νόμο του 1982 από τη πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η συγκεκριμένη ημέρα συμπίπτει με την Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας στον Γοργοποτάμο, από τις ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις, ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ. Χώρος τιμής το ομώνυμο μνημείο στη πόλη του Βόλου, όπου ένας πολεμιστής αντάρτης με το όπλο του στην πλάτη σπάει τα δεσμά της φυλακής και της σκλαβιάς και παίρνει από το χέρι έναν  νεαρό προς τον αγώνα. Προηγήθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το σαμποτάζ στο Γοργοπόταμο, τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου 1942 υπό τη καθοδήγηση και Άγγλων στρατιωτικών θεωρήθηκε το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην Ευρώπη, εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα. 

Η Εθνική Αντίσταση παραμένει αλάνθαστη πυξίδα μας στον αταλάντευτο αγώνα μας κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Με ενότητα και ομοψυχία λοιπόν, μακριά από διχόνοιες και έριδες που είχαν ιστορικά πάντοτε ολέθριες εθνικές συνέπειες, προχωράμε όλοι μαζί στις σύγχρονες μάχες για Δημοκρατία, Ειρήνη, Πρόοδο και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί  να αποκαταστήσει τη υποβαθμισμένη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα μας.

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πολίτης Αντώνης.