ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Η Κάρλα σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα

Καλύπτει μέχρι και τα χωράφια το νερό
Βίντεο: Η Κάρλα σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα

Τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία η στάθμη των νερών στη Λίμνη Κάρλα συνεχίζει να ανεβαίνει.

Φουρτουνιασμένη θάλασσα θύμιζε το προηγούμενο σαββατοκύριακο η λίμνη Κάρλα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Οι αγρότες βλέπουν τις περιουσίες της να έχουν «σβηστεί» κυριολεκτικά από τον χάρτη, καθώς τα νερά παραμένουν συσσωρευμένα. 

Ενδεικτικό στοιχείο αποτελούν τα κύματα που απαθανάτισε και ανήρτησε στο TikTok ένας νεαρός αγρότης λέγοντας πως «Δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η κατάσταση…» κι επιλέγοντας για μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Ποιος με βάφτισε σε θολό νερό» του Δημήτρη Μητροπάνου.

Για να αντιληφθεί δε κανείς πως κάποτε κάτω από όλα αυτά νερά υπήρχαν χωράφια, αρκεί να δει στο βίντεο τις καλυμμένες απ’ το νερό κολώνες της ΔΕΗ, αλλά και το δρόμο που διακόπτεται απότομα.

Δείτε το βίντεο

 

Άλλαξε η έκταση της λίμνης

Η κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της πολλά προβλήματα στην Θεσσαλία. Λόγω των πλημμύρων και σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα, κατάφερε να μεγαλώσει την έκταση που είχε η λίμνη Κάρλα, η οποία είχε αποξηραθεί το 1962, στα 35.700 στρέμματα.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυξανόταν και η στάθμη του Πηνειού, φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Στο μέγιστο επίπεδο των πλημμυρισμένων εκτάσεων, η λίμνη Κάρλα πλέον έχει αναγεννηθεί, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της.

πηγή: in.gr