ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο

Η κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο

Τα σαθρά επιχειρήματα της κυβέρνησης σε σχέση με τη δήθεν διανομή πόρων σε Παιδεία και Υγεία από την «πάταξη της φοροδιαφυγής» έχουν καταπέσει από τον ίδιο τον προϋπολογισμό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, για να πάρουν και αυτό το μερίδιο της πίτας οι μεγάλοι όμιλοι.

Και ξεκαθάρισε ότι άμα η κυβέρνηση ήθελε να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή θα κυνηγούσε τα «μεγάλα ψάρια». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 0,4% των ΑΦΜ, δηλαδή περίπου 10.000, χρωστά το 70% των χρεών στην εφορία, δηλαδή περίπου 50 δισ. ευρώ, τα οποία δεν εισπράττει. Επίσης υπογράμμισε ότι αν ήθελε η κυβέρνηση θα χτυπούσε τη νόμιμη φοροδιαφυγή εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Σχετικά με τη συζήτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα, υπογράμμισε ότι είναι σταθερή η θέση του ΚΚΕ για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ως αναπόσπαστο κομμάτι του μνημείου. Ωστόσο, θύμισε ότι «νερό στον μύλο» των αιτιάσεων της βρετανικής πλευράς έχουν ρίξει οι κυβερνήσεις με διάφορες διαπραγματεύσεις για δανεισμό αρχαιοτήτων, όπως έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία δανεισμού κλεμμένων αρχαιοτήτων της Συλλογής Στερν.

Ο Β. Μεταξάς ξεκαθάρισε όμως ότι ο πρωθυπουργός πήγε στη Βρετανία να διαφημίσει τα επιτεύγματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και να δώσει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα συνεχίσει να τσακίζει τους εργαζόμενους.