ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά από μία δύσκολη περίοδο με πλημμύρες και πυρκαγιές ο δήμαρχος αποφεύγει να βρεθεί στα έδρανα

Με "κατηγορώ" προς την Δημοτική Αρχή για τον τρόπο των συνεδριάσεων, απέχουν από την διά περιφοράς συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος, πλέον, μειοψηφίας
Μετά από μία δύσκολη περίοδο με πλημμύρες και πυρκαγιές ο δήμαρχος αποφεύγει να βρεθεί στα έδρανα
Με την τακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων συνεχίζει ο δήμαρχος, χωρίς να υφίσταται λόγος για συνεδριάσεις μ` αυτό τον τρόπο. Λάβαμε μια πρόσκληση, για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, να συμμετέχουμε σε δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση, χωρίς να προκύπτει κάτι επείγον που να δικαιολογεί το έκτακτο της συνεδρίασης του σώματος.
 
Έκτακτη συνεδρίαση χωρίς να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη ούτε ένα θέμα που να απαιτεί άμεση απόφαση.
 
Μετά από μία δύσκολη περίοδο που ο δήμος Ρήγα Φεραίου έχει πληγεί άμεσα από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, ο δήμαρχος αποφεύγει να βρεθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερώσει τους συναδέλφους για την κατάσταση που επικρατεί και για τις ενέργειές του.
 
Βλέπουμε να γίνονται συνεχώς συσκέψεις από την περιφερειακή αρχή, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση.
 
Όταν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, δια ζώσης, τίθενται από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ερωτήματα τα οποία είτε συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είτε όχι. Μετά από συζήτηση ακολουθεί η ψηφοφορία όπου ο καθένας τοποθετείται.
 
Περιμένουμε να δούμε πώς θα γίνει η συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το έτος 2024.
 
Ελπίζουμε με την έναρξη της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου, από 1ης Ιανουαρίου 2024, να επικρατήσει άλλη λογική και να επανέλθει ο δήμαρχος στις δια ζώσης συνεδριάσεις.
 
Πιθανόν να μην ικανοποιείται από τη σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και να αναμένει τη νέα. Ίσως να είμαστε ο μοναδικός δήμος που συνεδριάζει μ` αυτό τον τρόπο.
 
Για λόγους αρχής δηλώνουμε ότι απέχουμε από την εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία καλούμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας και να αποστείλουμε την ψήφο μας είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
 
Γιώργος Παπαδάμ
Χρήστος Παπαρούνας
Θανάσης Κουβάτας
Χρήστος Μωραΐτης
Χάρης Σεσκλιώτης
Κώστας Πανομμάτης
Μαργαρίτης Μπαρτζιάλης