ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το φορολογικό στο επίκεντρο

Συνάντηση  Χρήστου Μπουκώρου με τους ιδιοκτήτες ταξί
Το φορολογικό στο επίκεντρο

 

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος», είχε στο γραφείο του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, για τα ζητήματα που απασχολούν το κλάδο. Έμφαση δόθηκε στις  προτάσεις των επαγγελματιών ενόψει της κατάθεσης  του νέου φορολογικού νομοσχέδιου.

Συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των Ιδιοκτητών Ταξί, στην αναγκαιότητα καθολικής αξιοποίησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των POS, για τις οποίες Πολιτεία και επαγγελματίες είναι θετικοί και στην ίδια κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων στη συζήτηση τέθηκαν θέματα όπως οι προκαταβολές φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, οι προμήθειες των τραπεζών και η βελτίωση της συνδεσιμότητας των POS.

Ο βουλευτής, ενημέρωσε τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Φιλίππου και το μέλος της διοίκησης κ. Απόστολο Πουλιάνα πως αναμένονται οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως θα έρθουν προς συζήτηση, ενώ στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει θα ενσωματωθούν βελτιώσεις.   

Ο κ. Μπουκώρος δεσμεύτηκε, πως θα μεταφέρει αυτούσιες τις επιφυλάξεις των επαγγελματιών κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του Ν/Σ στη βουλή και σε κάθε περίπτωση θα επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης των Ιδιοκτητών Ταξί αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών γενικότερα.