ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζητά πριμοδότηση στις πανελλήνιες για τους πλημμυροπαθείς μαθητές

Ζητά πριμοδότηση στις πανελλήνιες για τους πλημμυροπαθείς μαθητές

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Κ. Πιερρακάκη έστειλε ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ζητώντας την ένταξη των πλημμυροπαθών μαθητών της Θεσσαλίας στο ειδικό καθεστώς πριμοδότησης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του σχολικού έτους 2023 – 2024.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει πως οι μαθητές των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και επιβάλλεται να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φυσικών καταστροφών. 

Στην επιστολή του εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Θεσσαλία επλήγη από την καταστροφική καταιγίδα Daniel στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν από τις επιπτώσεις της θεομηνίας, υπογραμμίζουμε το ζήτημα των μαθητών της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες αντιξοότητες, λόγω της καταστροφής των υποδομών, αλλά και των κατοικιών τους από τις πλημμύρες. 

Με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε το πρόβλημα και με βάση όσα ίσχυσαν κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώ να λάβετε ειδική μέριμνα για τους τελειόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024, εντάσσοντας τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων στοειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό.

Είμαι βέβαιος πως η απόφαση σας αυτή θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ισότητας των ευκαιριών για τις οικογένειες των πλημμυροπαθών υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

πηγή: ertnews.gr