ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου: "Αντιγραφή των μνημονίων το πρόγραμμα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ"

Περιοδεία στο Βελεστίνο, στο Αερινό και στο Περίβλεπτο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Θόδωρος Τσαλούχας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου: "Αντιγραφή των μνημονίων το πρόγραμμα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ"

Αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις συζητήσεις που είχαν με τους αγρότες και τους κατοίκους των χωριών αναφέρθηκαν στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ επισημαίνοντας ότι αυτά περιέχουν τους εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων, που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού. Περιέχουν τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν στη χώρα μας οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Περιέχουν τις απαιτήσεις, τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, για τα κέρδη και την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων όπως επίσης και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους Αμερικανούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για την κατάργηση των αντιλαϊκών αντιαγροτικών μέτρων. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι και στο Βελεστίνο θα συνεχίζουν να ματώνουν, γιατί αυτό απαιτεί η επόμενη μέρα της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους κατοίκους του Βελεστίνου να φτάσουν στην κάλπη με κριτήριο τη δική τους αλήθεια, με βάση τις ανάγκες τους. Να μην έχουν εμπιστοσύνη ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε εδώ και τέσσερα χρόνια να εφαρμόζει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στη ΝΔ , που ετοιμάζεται να παραλάβει την κυβερνητική σκυτάλη για να τη συνεχίσει. Να μην έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα που παίζουν το συμπλήρωμα της επόμενης κυβέρνησης, όπως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και τα κόμματα αναχώματα – μιας χρήσης, όπως του Βελόπουλου και του Βαρουφάκη.

Ο Θόδωρος Τσαλούχας τόνισε ότι στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που θα βρεθεί απέναντι και στην επόμενη κυβέρνηση, απέναντι στην πολιτική που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, απέναντι σ’ αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Κάλεσε τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης. Για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, με σημαία τις δικές του ανάγκες, κόντρα σε όσους θέλουν να του επιβάλουν νέες θυσίες για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Γιατί το ΚΚΕ είναι αυτό που κρατάει ζωντανή την ελπίδα για το λαό, ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του. Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία για το λαό η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, όπως επίσης και το ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης.

Σημασία, όμως, θα έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του, των ανθρώπων του μόχθου, απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που θα συνεχίσει τη σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.