ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να τιμήσουν τη δημοκρατική ιστορία της πόλης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να τιμήσουν τη δημοκρατική ιστορία της πόλης.

Τι κοινό μπορεί να έχει η σύγχρονη Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουγγαρία και ο Δήμος Βόλου ως πολιτική προμετωπίδα της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη;  

Ότι κατά τη διάρκεια της ιστορικής τους εξέλιξης ως οντότητες, έχουν αναδείξει μέσα από δημοκρατική διαδικασία στη διοίκηση τους, ανθρώπους που μάχονταν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Βασικό στοιχείο αυτής της απέχθειας εναντίον των δημοκρατικών θεσμών είναι οι προσπάθειες χειραγώγησης της δικαιοσύνης και η υποτίμηση του ρόλου της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, με συνέπεια τη δίωξη δημοσιογράφων. Το πράττει ο Όρμπαν, το έπραξαν Τραμπ και Μπολσονάρου, το πράττει και ο εκλεκτός του συστήματος Κυριάκου Μητσοτάκη, Αχιλλέας Μπέος. 

Η χθεσινή πρόσκληση - πρόκληση του για χλευασμό τοπικών δημοσιογράφων για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ξεπέρασε καθόλου τα όριά του, γιατί όπως φαίνεται "το βαρέλι στο οποίο χώνεται  η πόλη του Βόλου, δεν έχει πάτο". Δεν εκπλαγήκαμε καθόλου, όλα τα περιμένουμε. Αν λοιπόν διαπιστώνεται ότι κάποιος-α δημοσιογράφος δεν ασκεί σωστά το λειτούργημά του, αυτό αντιμετωπίζεται μέσα από καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ και σε άλλους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν καλούμε τους πολίτες, ως όχλο, να φτύνουν, να πετάνε γιαούρτια και αυγά σε όποιον δεν υπηρετεί το αφήγημά μας κ. Δήμαρχε!  

Εδώ και δύο μήνες ο Δήμαρχος κάνει τον Βόλο καθημερινό θέμα στα πανελλαδικά ΜΜΕ με τις συμπεριφορές του. Αν νομίζει ότι έτσι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της πόλης μετά τα φαινόμενα "DANIEL" και "ELIAS" πλανάται. Τα προβλήματα στην καθημερινότητα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις. Ακόμα και ο ρόλος των δημοσιογράφων, αλλά και των πολιτών που αναδεικνύουν τα προβλήματα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως ανατροφοδότηση για την επίλυση αυτών. Δεν είναι όλα ρόδινα στην πόλη του Βόλου και στη περιοχή της Μαγνησίας. Και καλύπτοντας τις ατέλειες μας δεν πρόκειται καλλωπίσουμε τα προβλήματα. Η εικόνα της πόλης και η προσέλκυση τουριστικών ροών δεν χρειάζονται ψεύτικες δηλώσεις, αλλά λύσεις άμεσες. Όλοι πιστεύουμε πως ο Βόλος και η Μαγνησία θα επανέλθουν δυναμικά, διότι όλοι παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον τόπο που αγαπάμε και ζούμε. Και στο πλαίσιο αυτό, η όποια κριτική, ακόμα και σκληρή αν είναι, μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης θα πρέπει να θυμούνται όλοι ότι είναι Δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια. Είχε όλο τον χρόνο να διορθώσει ατέλειες και αστοχίες προηγούμενων διοικήσεων. Παίζει εξαιρετικά τον ρόλο του νεοεκλεγέντος ώστε να αποφεύγει τις ευθύνες του στα μάτια των πολιτών. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Περιφερειακό, έπρεπε να το έχει τελειώσει ο ίδιος ή να έχει πιέσει ουσιαστικά για την επίλυση του προβλήματος. 

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές, που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου, όπως αναφέρει και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωση της. Καλεί παράλληλα την ΕΣΗΕΑ να ελέγχει τα μέλη της για τη στάση τους ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα, ώστε να διασφαλίζεται ο πραγματικά ανεξάρτητος ρόλος της δημοσιογραφίας, σε κάθε περίπτωση. 

Τέλος, επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι το ΠΑΣΟΚ στον Βόλο δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να συμβαδίσει με τον σκοταδισμό του κου. Μπέου, όπως άλλωστε ανέφερε πρόσφατα και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του σε σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Ανήκει δικαιωματικά στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο κύριος Μητσοτάκης δείχνει τον δρόμο για όλη τη χώρα, όταν σε αγαστή συνεργασία με τον κο. Βελόπουλο, καταστρατηγεί το σύνταγμα και αλλάζει τη διοίκηση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για να μην επιρρίψει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών. 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να τιμήσουν τη δημοκρατική ιστορία της πόλης.