ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Υπεύθυνος για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου ο Αχ. Μπέος

ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Υπεύθυνος για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου ο Αχ. Μπέος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Αναλυτικά: 

«Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά απαράδεκτη επίθεση κατά των δημοσιογράφων, που απλά κάνουν την δουλειά τους καταγράφοντας τα προβλήματα της πόλης με την έλλειψη νερού το βράδυ, τη λάσπη και την σκόνη που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών.

Αυτή την φορά ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου δεν περιορίστηκε σε ύβρεις κατά των ανθρώπων της ενημέρωσης, και πολιτών, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω προτρέποντας σε πράξεις βίας κατά των δημοσιογράφων, θέλοντας προφανώς να «φιμώσει» κάθε φωνή, που δεν συμφωνεί με τα δικά του θέλω.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές, που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα.

Προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου και καλεί τους συναδέλφους να αποχωρούν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις-παρωδία, που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για το ίδιο το επάγγελμα.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και υπερασπίζεται την προσωπικότητα τους και την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, χωρίς να πτοείται από απειλές για βία κατά των μελών της. Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Σύνταγμα».