ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πολλές συμμετοχές κι επιτυχίες έκλεισε ο Ιούνιος για τον ΣΔYΒ

Με νέες επιτυχίες, και με πολλές συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο κινήθηκαν οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου
Με πολλές συμμετοχές κι επιτυχίες έκλεισε ο Ιούνιος για τον ΣΔYΒ

Έτσι, στην πρώτη και στη δεύτερη θέση του βάθρου στη γενική κατάταξη του 52ου Καραϊσκάκειου Δρόμου ανέβηκαν οι αθλητές του συλλόγου, στον αγώνα που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Μαυρομάτι Καρδίτσας σε απόσταση 21 χιλιομέτρων. Ο Αχιλλέας Γιαννούλας πήρε τη νίκη με χρόνο 1.20.19, ενώ σε 1.25.16 ακολούθησε ο Ζήσης Τσουρέλης. 12ος με 1.41.50 και πρώτος στην κατηγορία τερμάτισε ο Κώστας Μαγαλιός που όμως ήταν ιδιαίτερα άτυχος καθώς έτρεξε επιπλέον δυόμισι χιλιόμετρα λόγω απώλειας της διαδρομής λίγο πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση. Την αποστολή του ΣΔΥ Βόλου ακολούθησαν και υποστήριξαν η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και η Χρυσούλα Μπαλάφα.

Ο διασημότερος διεθνής ορεινός αγώνας της χώρας μας, ο Olympus Marathon έγινε το πρωί του Σαββάτου με τη συμμετοχή 720 εγγεγραμμένων trail runners από όλο τον κόσμο εκ των οποίων τερμάτισαν οι 564 (εντός του χρονικού ορίου των 10 ωρών οι 507). Ανάμεσά τους ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Απόστολος Μπαρμπούλης που κατέλαβε την 298η θέση με χρόνο 8.13.52. Η απόσταση του αγώνα είναι 43,8 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική ανάβαση 3.200 μέτρα. Ξεκινά από Δίον σε επίπεδο 3 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε λίγες ώρες οι δρομείς φτάνουν στον Θρόνο του Δία, ελάχιστα χαμηλότερα από την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, και ακολουθεί ο δρόμος της επιστροφής από την άλλη πλευρά για το Λιτόχωρο όπου είναι ο τερματισμός.

Την επόμενη μέρα, "Στην Κόψη των Αετών", τον αγώνα 13,1 χιλιομέτρων της διοργάνωσης του Olympus Marathon από τα Πριόνια στο Λιτόχωρο έτρεξαν 500 δρομείς, ανάμεσά τους και έξι από τον ΣΔΥ Βόλου. Η "Κόψη των Αετών" είναι η ομορφότερη περιπατητική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα, αφού διασχίζει όλη την κορυφογραμμή της Ζηλνιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη μοναδική θέα της χαράδρας του Ενιπέα και το πέταγμα των αετών που συχνά εμφανίζονται εκεί. Από τον ΣΔΥΒ συμμετείχαν οι εξής δρομείς:

142 Γιάννης Καρανάσιος 1.49.39
195 Γιώργος Παπαϊωάννου 1.59.10
198 Στέφανος Μουρογιάννης 1.59.11
220 Μιχάλης Άκερμαν 2.01.44
221 Σάκης Κράβαρης 2.01.45
355 Χρήστος Γεωργουλόπουλος 2.29.26

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας 13,5 χιλιομέτρων "Τρέχουμε με τον Κοιλιάρη". Η συμμετοχή του Νίκου Μόσιου συνοδεύτηκε με αξιόλογη διάκριση καθώς ο δρομέας του ΣΔΥΒ κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία.

Για 5η χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης, ένας από τους γρηγορότερους της Ελλάδας λόγω της ελαφρά κατηφορικής διαδρομής. Ο ΣΔΥΒ έτρεξε με ένα δρομέα σε κάθε απόσταση του αγώνα, έτσι 14ος στα 5 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με 19`51, ενώ 88η στο σύνολο και 2η στην κατηγορία της αναδείχθηκε στα 10 χιλιόμετρα η Βάσω Τασιώνη με 55`33.

Το Σάββατο έγινε στην Ελβετία το Xterra Switzerland, αγώνας τριάθλου με 1.500 μέτρα κολύμβηση, 30 χιλιόμετρα mountain bike, 10 χιλιόμετρα trail running. Ο Γιάννης Κλόκας εκπροσώπησε τον ΣΔΥ Βόλου και τερμάτισε με χρόνο 3.29.20 στην 178η θέση. 288 ήταν οι τερματισμοί.

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου έκλεισε την Πέμπτη τη χρονιά με την παρουσίαση του έργου 2018 - 2019, την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησε το Σχολείο μέσα στο έτος, την απονομή επαίνων και των απολυτηρίων. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί το Σ.Δ.Ε. για την τιμή της πρόσκλησης, συγχαίρει όλους, τους εκπαιδευτικούς, δύο από τους οποίους είναι και δρομείς - μέλη του συλλόγου, και τους μαθητές για το εξαιρετικό τους έργο που όλοι είχαν την ευκαιρία να δούνε μέσα από την παρουσίαση.

Ακολουθεί εβδομάδα εθνικών εκλογών, ωστόσο ούτε αυτό το Σάββατο θα λείψει η εκπροσώπηση σε αγώνα καθώς στη Βερδικούσια Λάρισας στο Mamali Trail Run 2019 θα τρέξουν οι Παντελής Ζήσης, Τόλης Κουτσουμπές, Ευμορφία Ντόβα, Σπύρος Τρύφωνος, Ζήσης Τσουρέλης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εγγραφές αθλητών του ΣΔΥΒ.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Περισσότεροι από 140 δρομείς θα εκπροσωπήσουν τον ΣΔΥ Βόλου τον Νοέμβριο στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Οι εγγραφές που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ εξαντλήθηκαν, και έγιναν και ατομικές δηλώσεις. Ο ΣΔΥΒ θέλοντας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μη χάσει κανένα μέλος τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή, θα τηρήσει λίστα αναμονής για όσους δεν γράφτηκαν και θα δηλώσουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, και με σειρά προτεραιότητας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρει διαθέσιμες θέσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα από τον ΣΔΥΒ για τη συμμετοχή των 140 δρομέων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στην τελική ευθεία και για την εκδρομή στη Στυλίδα

Οι οργανωμένες εκδρομές και αποστολές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα συνεχιστούν και στη Στυλίδα. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου θα γίνει το 1ο Stylida City Race με αποστάσεις 10 και 3 χιλιόμετρα, και ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα (παιδικός αγώνας δωρεάν). Λήξη εγγραφών στις 9 Ιουλίου. Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, όπως και η κράτηση για το λεωφορείο (ποσό 10 ευρώ ανά άτομο). Την αποστολή μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς - φίλοι που δεν θα τρέξουν.

Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται και για τους εξής αγώνες:

8o Skiathos Trail Run 2019 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα), παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα οργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.

13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.