ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΕΛ Βελεστίνου: Στον Μαρτυρικό Ριζόμυλο η φετινή Γιορτή Σημαίας

ΓΕΛ Βελεστίνου: Στον Μαρτυρικό Ριζόμυλο η φετινή Γιορτή Σημαίας

Επειδή, δεν είναι οι αριθμοί που πρέπει να ανακαλούμε στην μνήμη μας, αλλά τα πρόσωπα, το ΓΕΛ Βελεστίνου που παλαιότερα είχε επισκεφτεί ένα άλλο Μαρτυρικό Χωριό, τη Δράκεια, πραγματοποίησε σήμερα τη Σχολική Γιορτή της Επετείου του «ΟΧΙ» στο Ριζόμυλο.

Στόχος ήταν, η καταστροφή του Ριζομύλου εκτός από ιστορικό γεγονός ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, να παραμείνει χαραγμένη στην συλλογική μνήμη της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Έτσι θα μπορεί να απαντάται το ερώτημα: «Γιατί ο Ριζόμυλος χαρακτηρίστηκε Μαρτυρικό Χωριό;»

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον Λάμπρο Μπόκα στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο και παρουσίαση στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Διάπλαση" από τους κ. Απ. Παπαπαναγιώτου και Ι. Λουλούδη.

Στη συνέχεια, στο μνημείο Εκτελεσθέντων που βρίσκεται στην πλατεία Ριζομύλου έγινε ομιλία από τον κ. Λάμπρο Αθ. Μπόκα σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Ριζομύλου ως Μαρτυρικό χωριό με στόχο γνα κατανοήσουν οι μαθητές/τριες ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το κοινωνικό υπόστρωμα πάνω στο οποίο άνθισε ο ηρωισμός και η θυσία.

Τέλος, μαθητές του ΓΕΛ Βελεστίνου έκαναν κατάθεση στεφάνου από το ΓΕΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ στην μνήμη των θυμάτων και παράλληλα πραγματοποιήθηκε ανάγνωση των ονομάτων τους.

Δείτε εικόνες: