ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαιτούνται τεράστια ποσά για τη Θεσσαλία

Απαιτούνται τεράστια ποσά για τη Θεσσαλία

O Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι παρουσίασε στους υπουργούς Γεωργίας τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές

Με αναφορά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ξεκίνησε τη εισήγησή του στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την περιοχή,

Oπως τόνισε, 850.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έχουν καταστραφεί, ενώ πάνω από 100 χιλιάδες ζώα πνίγηκαν. Aναφερόμενος στην πρωτοφανή έκταση των ζημιών και στις συναντήσεις που είχε με αγρότες, ο κ. Βόιτσεσχόφσκι υπογράμμισε ότι τα ποσά που απαιτούνται για επανορθώσεις είναι τεράστια.

Παρουσίασε στους υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε. τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε στην Θεσσαλία κατά την επίσκεψή του στις 5 Οκτωβρίου, κάνοντας ειδική αναφορά στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες, στις κατεστραμμένες γεωργικές υποδομές και στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που αντίκρισε μαρτυρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης, καθώς και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρέμβασή του χθες στο Συμβούλιο Υπουργών, κάλεσε και τους ομολόγους του της Ε.Ε. να επισκεφθούν τη Θεσσαλία στις 9 Νοεμβρίου.

Σε συνάντηση που είχε πριν το Συμβούλιο Υπουργών με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβε την δέσμευσή της ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.