ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετρούν ξανά σταυρούς υποψηφίων στο Πρωτοδικείο Βόλου

Πληροφορίες του Ταχυδρόμου αναφέρουν ότι αιτήσεις για επανακαταμέτρηση της σταυροδοσίας έχουν γίνει τόσο από δημοτικούς συμβούλους του Βόλου όσο και από υποψηφίους στις δημοτικές κοινότητες στην Μαγνησία που έχουν πολύ μικρές διαφορές με άλλους συνυποψηφίους τους.
Μετρούν ξανά σταυρούς υποψηφίων στο Πρωτοδικείο Βόλου

Πάνω από δέκα αιτήσεις επανακαταμέτρησης καθυστερούν τη διαδικασία ανακήρυξης παρατάξεων και συμβούλων στα νέα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο

Μετρούν ξανά σταυρούς υποψηφίων υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο δεν έχει προχωρήσει στην επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος για τους οκτώ δήμους της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά και την επαναληπτική ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.

Στο Πρωτοδικείο κατατέθηκαν περισσότερες από δέκα αιτήσεις επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που είτε διαπίστωσαν διαφορές στις ψήφους τους ανάμεσα στα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων και τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, είτε έχουν οριακή διαφορά με άλλους συνυποψηφίους τους και οριακά δεν εκλέγονται στα νέα δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια.

Γεγονός είναι ότι η πληθώρα των αιτήσεων επανακαταμέτρησης καθυστερεί τη διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος και ανακήρυξης των παρατάξεων και δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών συμβούλων που θα συμμετέχουν στα νέα δημοτικά, κοινοτικά συμβούλια αλλά και στο συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επικύρωση του αποτελέσματος της κάλπης και η ανακήρυξη των συμβούλων θα γίνει είτε μία ημέρα πριν την 28η Οκτωβρίου είτε την εβδομάδα μετά την Εθνική Επέτειο.

Η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για τους συμβούλους που εκλέγονται οριακά, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν και την επίσημη κατανομή εδρών που θα κρίνει τον συσχετισμό δυνάμεων των παρατάξεων και τα εισιτήρια εισόδου στα νέα συμβούλια.

Μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, το Πρωτοδικείο εξέδωσε τη σταυροδοσία των υποψηφίων την προηγούμενη Πέμπτη. Μέσω δικηγόρων ή με φυσική παρουσία, οι υποψήφιοι μπορούσαν να λαμβάνουν γνώση των «σταυρών» που συγκόμισαν από την κάλπη. Η ολοκλήρωση της σταυροδοσίας έβαλε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, ιδίως στις δημοτικές κοινότητες, που είχαν πλήρη άγνοια για το εκλογικό αποτέλεσμα για τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο παρέμειναν στη δημοσιότητα και δόθηκε προθεσμία λίγων ημερών στους υποψηφίους να καταθέσουν αιτήσεις επανακαταμέτρησης, διαφορετικά θα έπρεπε να κινηθούν με υποβολή ενστάσεων μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτήσεις για επανακαταμέτρηση της σταυροδοσίας έχουν γίνει τόσο από δημοτικούς συμβούλους του Βόλου όσο και από υποψηφίους στις δημοτικές κοινότητες ΟΤΑ στη Μαγνησία που έχουν πολύ μικρές διαφορές με άλλους συνυποψηφίους τους.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές έλαβαν μέρος 1.094 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Μαγνησία και αυτοί που τελικώς θα εκλεγούν θα είναι οι 170, το 15,5% δηλαδή, και 1.235 υποψήφιοι σύμβουλοι στις δημοτικές κοινότητες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ