ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή την Δευτέρα στο Βελεστίνο

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 13.00 στον κεντρικό πεζόδρομο Βελεστίνου, πληροφόρηση, εκπαίδευση αλλά και ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή την Δευτέρα στο Βελεστίνο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Κέντρο υγείας Βελεστίνου σας προσκαλούν την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου & ώρα 11 π.μ. έως 13.00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Βελεστίνου (έμπροσθεν Δημαρχείου)

Με εκπαιδευτές τους διασώστες-πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου υγείας Χρυσοβαλάντη Τσώτα και Βαΐα Δότσιου, σε μια εκδήλωση  με στόχο την πληροφόρηση, την εκπαίδευση αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

…..αν εκπαιδευόταν περισσότεροι στην επανεκκίνηση καρδιάς , θα μπορούσαν να σωθούν περισσότεροι άνθρωποι. Εάν η απινίδωση πραγματοποιηθεί στο πρώτο λεπτό μετά την ανακοπή, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 90%, ενώ μετά από 7-10 λεπτά οι πιθανότητες αυτές μειώνονται στο ελάχιστο.

Σας περιμένουμε για μια ακόμη εκπαίδευση, έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο εξωτερικοί απινιδωτές στο Βελεστίνο (στο πεζόδρομο και στο στάδιο) οι εκπαιδεύσεις  θα συνεχίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υπάρχει μια μεγάλη  ομάδα πολιτών που θα έχει την ικανότητα να διαχειριστεί τον εξωτερικό απινιδωτή.  

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»