ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης από την ΤΟΜΥ Ιωλκού για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον Τέτανο

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης από την ΤΟΜΥ Ιωλκού για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον Τέτανο

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΥ ΙΩΛΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΑΝΟΥ 

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης και πρόληψης των Λοιμωδών Νοσημάτων που πραγματοποιείται στο νομό Μαγνησίας, η ΤΟΜΥ Ιωλκού πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης, σχετικά με την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τα κουνούπια.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, έγινε ενημέρωση και για την προστασία από τον Τέτανο και στη δυνατότητα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, τη  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 από την Συντονίστρια Ιατρό - Θέου Ζωή, τη Νοσηλεύτρια Τσιάμη Αναστασία και τις Επισκέπτριες Υγείας Ζαφείρη Αντωνία και Μαλλιαρού Δέσποινα. Συμμετοχή στη δράση παρείχε και η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Βόλου και των ΤΟΜΥ Μαγνησίας κα Σκούπρα Καλλιόπη.

Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και σε επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας) με κύριο γνώμονα την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται  με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.