ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρη Κουρέτα, αν την Κυριακή το βράδυ είσαι ο νικητής μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις τους Ενωμένους Θεσσαλούς

Δημήτρη Κουρέτα, αν την Κυριακή το βράδυ είσαι ο νικητής μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις τους Ενωμένους Θεσσαλούς

Επιστολή του Γιώργου Μπατζιάκα από τον Άγιο Δημήτριο ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Να αναφέρουμε πως ο κ. Μπατζιάκας έλαβε πάνω από 1.500 ψήφους στην Μαγνησία όντας ο τρίτος στην σταυροδοσία υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ενωμένοι Θεσσαλοί".

Αναλυτικά:

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχα με το ψηφοδέλτιο "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ" της Ελευθερίας Τζανακούλη.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πολιτεύθηκα σαν πολίτης, αγανακτσμένος από την επιτελική ανεπάρκεια κάθε βαθμού εξουσίας.

Πιστεύω ότι μόνοι πολίτες, όταν ενεργοποιηθούμε, θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τα πράγματα.

Πολιτεύθηκα με έναν συνδυασμό ανεξάρτητο από κόμματα, πολυσυλλετικό.

Αυτό ήταν προϋπόθεση για μένα γιατί όταν μπλέκονται τα κόμματα η υγιής προσπάθεια ενός πολίτη υπονομεύεται.

Οι Ενωμένοι Θεσσαλοί απαρτίζονταν κατά βάση από ανθρώπους σαν εμένα και με επικεφαλής ένα νέο κορίτσι, την Ελευθερία Τζανακούλη, ξεκίνησαν έναν αγώνα καταρχήν να ανατραπεί ένα σύστημα εξουσίας που ό,τι είχε να προσφέρει το πρόσφερε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά είχε "κουράσει" και "βολευτεί" στην εξουσία.

Στον λίγο χρόνο που είχαμε χωρίς προβολή, χρηματοδότηση και κομματική υποστήριξη, οι "Ε.Θ." πετύχαμε καταρχήν την μη εκλογή του Κώστα Αγοραστού από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σε αυτό τον αγώνα στρατεύθηκαν άνθρωποι-πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρου που πίστεψαν στο εγχείρημά μας. Τους ευχαριστούμε όλους.

Δεν συμμετέχουμε όμως στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, επειδή στην πολιτική χρειάζονται θυσίες δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα μας.

Η επικεφαλής μας, Ελευθερία Τζανακούλη σε μία κίνηση υψηλής πολιτικής τέχνης τόλμησε να προχωρήσει και να "θυσιαστεί" αντιμετωπίζοντας την αποστροφή των ίδιων των συνοδοιπόρων της. Η κίνησή της να ταχθεί με την πλευρά Αγοραστού ένωσε τους "Ε.Θ." που δεν είχανε την συγκολλητική ουσία και την ομοιογένεια ενός κομματικού μηχανισμού. Και προσβλέποντας στην δικαίωση του αρχικού μας αγώνα, προσφέρει τις "υπηρεσίες" της στον αντίπαλο συνδυασμό.

Καλώ τους συνυποψηφίους μου να αναγνωρίσουν τη θυσία της και να μην την επιτιμούν.

Και Δημήτρη Κουρέτα, αν την Κυριακή το βράδυ είσαι ο νικητής, να μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις τους Ενωμένους Θεσσαλούς.