ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη υποψηφίων του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Επίσκεψη υποψηφίων του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Στεργίου, Αποστόλη Ριζόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου Αποστόλη Νάνο ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν αρχικά με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Χαράλαμπο Πόζογλου, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα από τη σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, μεταξύ των οποίων η έλλειψη προσωπικού, τα προβλήματα με τις υποδομές και τον εξοπλισμό, τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών. Ζητήματα τα οποία το ΚΚΕ τα έχει αναδείξει, και στη Βουλή, πολλές φορές με κυρίαρχα τα θέματα της μονιμοποίησης όλου του προσωπικού και της λήψης άμεσα μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν με το προσωπικό της υπηρεσίας. Ο Κώστας Στεργίου στη συζήτηση που έγινε με τους πυροσβέστες αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας κατά τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάζοντας τις πραγματικές αιτίες των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη στρατηγική που υπηρετούν τα αστικά κόμματα και η Ε.Ε., στα προγράμματά τους που είναι ίδια, γιατί υπηρετούν την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων.

Τόνισε τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με τον μανδύα του αριστερού κόμματος, πρόσβαλε τα ιδανικά και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, έσπειρε απογοήτευση και ηττοπάθεια, αθώωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για το ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών, καθώς ο λαός, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας με τα άλλα κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο, Βαρουφάκη κλ.π., θα έχει να αντιμετωπίσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την προώθηση μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα στη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια.

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος ζήτησε από τους πυροσβέστες να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου και να μην δώσουν κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, κόμματα βαθιά συστημικά, κόμματα αναχώματα – εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκεια. Επισήμανε ότι για τα λαϊκά στρώμα η ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να είναι μονόδρομος μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ακολουθήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών, για να μπορούν από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους, για την ανάκτηση των απωλειών, για να μπει φρένο στην βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να στηρίξουν, να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.