ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουρέτας: Οι περήφανοι Θεσσαλοί δεν θα υποκύψουν στους εκβιαστές

Δ. Κουρέτας: Οι περήφανοι Θεσσαλοί δεν θα υποκύψουν στους εκβιαστές

Ενημέρωση για την κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, στην Λάρισα. Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Σε πλήθος κόσμου απευθύνθηκε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας κατά την αποψινή του κεντρική ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Υποστηρικτές του γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, τον αύλειο χώρο, καθώς και το οδόστρωμα εκτός του κτηριακού συγκροτήματος.

Ο κ. Κουρέτας εκφράστηκε με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, μίλησε για μεγάλη νίκη, νίκη όλων των πολιτών όπως υπογράμμισε, αφού ο ίδιος απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και ήδη αυτό αποδείχτηκε. Εκφράζει κοινωνικά και όχι κομματικά ποσοστά.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του Αντιπλημμυρικού Σχεδίου, -απόρροια της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα, από το 2017- με έργα που σήμερα παραμένουν στα συρτάρια και με γρήγορες διαδικασίες fast track για όσα έργα καθυστερεί η γραφειοκρατία. Διαφορετικά, έρχεται μια μέρα που τα καταστρέφει όλα!

Ανέλυσε στη συνέχεια τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του και να ξανακτίσει τη ζωή του με αποζημιώσεις σπιτιών, εκτάσεων, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και με άλλες απαραίτητες ενισχύσεις μέχρι να ξαναβρούν οι άνθρωποι το βηματισμό τους. «Δεν αποδίδουν ημίμετρα τύπου Αυγενάκη! Πρέπει να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Κουρέτας, «διότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, ήδη και πριν τις πλημμύρες έδιωξε 55.000 συμπολίτες μας εκτός Θεσσαλίας. Δεν αντέχουμε άλλη πληθυσμιακή αφαίμαξη! Το σχέδιό μας, σοβαρά μελετημένο προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συγκράτησης του πληθυσμού και αύξησης του τοπικά παραγόμενου προϊόντος. Δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα «κουτουρού» της σημερινής Περιφέρειας που κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές στην ανεργία με 17% πανελλαδικά! Προσωπικά, όπως δούλεψα ως καθηγητής και κατέκτησε η σχολή του Πανεπιστημίου μας το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, όπως κατακτήσαμε βραβεύσεις Αριστείας και άλλες διεθνείς διακρίσεις, με την ίδια επαγγελματική ευσυνειδησία θα εργαστώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που άλλοι κατέστρεψαν».

Στη συνέχεια, με έναν βαθιά συναισθηματικό και ανθρώπινο λόγο, άγγιξε τις ψυχές όλων: «Απευθύνομαι προσωπικά στην καθεμιά και στον καθένα σας. Βρίσκομαι κοντά σου, δίπλα σου, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Σε επισκέφτηκα πολλές φορές. Καθημερινά. Ο πόνος που νοιώθω και νοιώθουμε όλοι μας και η θλίψη που κατακλύζει την ψυχή μας, με πεισμώνει. Είμαι σίγουρος ότι μαζί, θα τα κάνουμε όλα καλύτερα, γρηγορότερα και δίχως αδικίες. Με γνωρίζεις πλέον καλά. Δεν έμεινα σε κάποιο πολυτελές γραφείο όταν πλημμύριζες. Δεν εμφανίζομαι προστατευμένος από τα ΜΑΤ ή κομματικούς κηδεμόνες. Είμαι ένας από εσάς. Μπορώ και σε κοιτάω στα μάτια. Σε αντίθεση με τον υπεύθυνο της καταστροφής σου, που παλεύει μόνο για την καρέκλα.

Για να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες σου, ζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σου την Κυριακή. Ζητώ τη στήριξή σου. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν σε κορόιδεψα ποτέ, ούτε τώρα σε κοροϊδεύω. Μην επιτρέπεις να αποφασίζουν άλλοι για σένα χωρίς εσένα. Εμείς υπολογίζουμε τη γνώμη σου, γιατί δεν σκοπεύουμε να διοικήσουμε με συμφέροντα που κατέστρεψαν τη Θεσσαλία».

«Έλα στην κάλπη και φράξε το δρόμο τους. Έλα μαζί να κτίσουμε τη Θεσσαλία που μας αξίζει, με σχέδιο και με ανθρώπους καθαρούς. Με τη συμμετοχή σου η μεγάλη νίκη της Κυριακής θα είναι νίκη δική σου, νίκη δική μας, νίκη όλων μας» έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Κουρέτας.

Δείτε βίντεο από την ομιλία του κ. Κουρέτα:

Δείτε φωτογραφίες:


πηγή: onlarissa.gr