ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο τουρισμός στις Σποράδες αποτελεί πυλώνα για την επιστροφή της οικονομικής ευημερίας στη Μαγνησία              

Η ενημέρωση από την προεκλογική εκστρατεία του Κωνσταντίνου Μαραβέγια, υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μαγνησίας
Ο τουρισμός στις Σποράδες αποτελεί πυλώνα  για την επιστροφή της οικονομικής ευημερίας στη Μαγνησία               

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, με σημαντικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και την περαιτέρω ανάπτυξη, υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. "Η τουριστική ανάπτυξη, όπως τόνισε, αποτελεί πυλώνα για την επιστροφή της οικονομικής ευημερίας στη Μαγνησία".

Ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με τους Δημάρχους των τριών νησιών, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, με τους οποίους συζήτησε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για τα προβλήματα που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα έργα αναβάθμισης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην Σκιάθο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα, τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημ. Πρεβεζάνο, τον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Ζλατούδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Σκιάθου της Ν.Δ. Νίκο Φεγγερό και τον αντιπρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ντίνο Πολύμερο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε πρωτίστως το θέμα του τουρισμού, με τον κ. Μαραβέγια να εκφράζει την πεποίθηση ότι η Σκιάθος, που αποτελεί την ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης στην Μαγνησία, μπορεί να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις στο μέλλον. Χρειάζεται, όμως, να υποστηριχθεί από πολιτικές που θα στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των μεγάλων υποδομών, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αλλά παράλληλα θα δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

 Στην Σκόπελο, ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Χρ. Βασιλούδη, τον υποψήφιο δήμαρχο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές Δημ. Ευσταθίου, τον απερχόμενο και τον νέο πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού. Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού, που έχει ως αποτέλεσμα την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους, την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως και των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τέλος στην Αλόννησο, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη για τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Αλόννησος στη νέα εποχή, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός τουρισμός, αλλά και στην περαιτέρω προβολή του νησιού μέσα από προωθημένες οικολογικές δράσεις.