ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Αναστασίου: Ενώνουμε τους πολίτες, τους δίνουμε ξανά την ελπίδα

Του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου ΠΕ Μαγνησίας με την Πρωτοβουλία του Δημήτρη Κουρέτα
Γιάννης Αναστασίου: Ενώνουμε τους πολίτες, τους δίνουμε ξανά την ελπίδα

Και η κεντρική ομιλία του απερχόμενου Περιφερειάρχη χθες στον Βόλο έγινε υπό την προστασία των ΜΑΤ. Οι εκλογές της Κυριακής γίνονται υπό το πρωτοφανές καθεστώς της Εισαγγελικής έρευνας του Αρείου Πάγου κατά του κ. Αγοραστού, των συνεργατών του και των Δημάρχων των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Αγοραστός χθες τόλμησε με δακρύβρεχτο ύφος κακού κομπάρσου να μιλήσει στο πρώτο πρόσωπο απευθυνόμενος στους πολίτες λέγοντας: "Λασπωθήκαμε, ματώσαμε, λυγίσαμε, κλάψαμε". Το επικοινωνιακό σόου που έστησε και στο οποίο επιδίδεται όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο δεν πείθει, τον διαβεβαιώ. Οι πολίτες είναι αυτοί που λάσπωσαν, μάτωσαν και ματώνουν, λύγισαν και έκλαψαν και γι` αυτούς ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν έχει βρει ακόμη, ούτε ένα συγνώμη να πει, ούτε να αναγνωρίσει ένα λάθος που έκανε... Για όλα φταίει το φυσικό φαινόμενο και η κλιματική αλλαγή και όχι η επικίνδυνη ανεπάρκεια του, η αντίληψή του πως διαχειρίζεται κανείς την εξουσία, η αλαζονεία του καθεστώτος που έχει δημιουργήσει 13 χρόνια. Για όλα φταίει το πολύ νερό και όχι η υποβρύχια γέφυρα του Ξηριά στις Άσπρες Πεταλούδες που εγκαινίασαν πρόσφατα, η ανεπάρκεια μεταξύ πρώτης και δεύτερης πλημύρας να καθαρίσουν τον Κραυσίνδωνα κ.ο.κ.

Συνομιλώ με τους πολίτες του νομού σε κάθε γωνία. Έχω την εν συναίσθηση των επιπτώσεων όσων έχει συμβεί, της κατάστασης που θα κληθούμε να διαχειριστούμε και αντιλαμβάνομαι το βάρος της επόμενης ημέρας που πέφτει στις πλάτες του Δημήτρη Κουρέτα και της δικής μας επερχόμενης Περιφερειακής Αρχής. Δεν ερχόμαστε όμως ούτε για να γκρεμίσουμε ούτε να μηδενίσουμε, αλλά για να προσθέσουμε και να θέσουμε τις βάσεις και την προοπτική μίας διαφορετικού τύπου ανάπτυξης για την Θεσσαλία και την Μαγνησία.

Ερχόμαστε πρωτίστως για να ενώσουμε τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, γιατί πρωτίστως μας ενώνουν τα προβλήματα που έχουμε ν` αντιμετωπίσουμε, τα οποία καθορίζουν και την ατζέντα της επόμενης ημέρας. Η περίοδος που ξεκινά θα είναι πολύ δύσκολη. Χρειάζεται μία ομάδα ανθρώπων που μπορεί με σοβαρότητα, ήθος και σχέδιο, ν` ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Με γνώση, διάθεση συνεργασίας προς όλους αλλά και διεκδίκησης, να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και την τοπική οικονομία που έχει πληγεί με απρόβλεπτες σήμερα συνέπειες. Η μάχη της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας που θα δοθεί, θα είναι πολυεπίπεδη και σύνθετη. Οι στήριξη των ανθρώπων και της οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει από την κεντρική εξουσία, η οποία οφείλει και πρέπει να εμπιστευθεί την νέα Περιφερειακή Αρχή, ως αξιόπιστο συνεργάτη.

Η Μαγνησία έχει χτυπηθεί ισχυρά από τις καταστροφικές πλημύρες. Ο τόπος μας αξίζει και δικαιούται περισσότερα ιδιαίτερα σήμερα. Δεκατρία χρόνια είναι αρκετά. ΦΤΑΝΕΙ αυτό το καθεστώς. Χρειάζονται στο τιμόνι του νομού ανθρώπους με επιστημονική συγκρότηση και επάρκεια, σοβαρότητα, ήθος, εκείνους που μπορούν να ενώσουν τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών για να πετύχουμε, αυτό που σήμερα φαντάζει ανυπέρβλητο. Ζητώ από τους πολίτες καθαρή εντολή στην Πρωτοβουλία και τον Δημητρη Κουρέτα, αλλά και στο πρόσωπό μου, για να αποδείξουμε ότι, η εξουσία μπορεί να είναι δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη, με σοβαρούς ανθρώπους, ήθος, αλήθεια και προοπτική. Θα τα καταφέρουμε...