ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν έχει και ο ίδιος αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία ή αν λειτουργεί απλά μηχανικά

Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν έχει και ο ίδιος αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία ή αν λειτουργεί απλά μηχανικά

Η ίδια στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά το «άδειασμα» της Κυβέρνησης στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στηρίζοντάς τον μεν, αφαιρώντας του όλα τα κονδύλια για την ανακατασκευή έργων υποδομής δε, η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας κα Ελευθερία Τζανακούλη επισημαίνει ότι ο κ. Κώστας Αγοραστός είναι η πρόθυμη Ιφιγένεια του κράτους.

Παρακολουθώντας καμιά φορά την μανιώδη πολιτική εκστρατεία του βασικού ανθυποψηφίου μου, αναρωτιέμαι ειλικρινά αν έχει και ο ίδιος αντιληφθεί έστω σε ένα μικρό βαθμό, τι ακριβώς έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία ή αν λειτουργεί απλά μηχανικά όπως του υποδεικνύουν οι διάφοροι επικοινωνιολόγοι του.

Καταρχάς βλέπω να εξελίσσεται μπροστά μου μια προεκλογική εκστρατεία που μπορεί να πλησιάζει σε κόστος καμπάνιες που γίνονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τα νούμερα πλέον ζαλίζουν και είναι άξιο απορίας από που προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα.

Αν σκέφτονταν όμως κάποιος λογικά θα είχε καταφέρει με όσα χρήματα μοιράζει αυτός ο συνδυασμός δεξιά και αριστερά, να απαλύνει το δράμα των πολλών εκατοντάδων θα έλεγα συνανθρώπων μας που έχουνε μείνει δίχως σπίτια, ρούχα και τα απαραίτητα είδη διαβίωσης.

Στέκομαι όμως ιδιαίτερα σε αυτά που αναφέρει, πως είναι ο μόνος ικανός να διαχειριστεί το μέλλον της Θεσσαλίας, να μην κάνει ο κόσμος πειράματα και άλλα ξεπερασμένα συνθήματα εποχής μαυρογυαλούρου.

Το πόσο ικανός ήταν για 13 χρόνια νομίζω το διαπιστώσαμε όλοι, αφού κατάφερε να φέρει μια θάλασσα προβλημάτων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η ίδια η κυβέρνηση και να του στερήσει μετ’ επιτάσεως όλα τα κονδύλια για την ανακατασκευή των έργων υποδομής, συστήνοντας ξεχωριστό φορέα και να τον κατεβάζουν σχεδόν «αναγκαστικά» γιατί δεν βρίσκανε καμία άλλη «πρόθυμη Ιφιγένεια» να θυσιαστεί τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Το πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης όμως παρακολουθώντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε μια συνέντευξη του προχθές, είναι πως παρουσιάζε κάποιες γέφυρες που κατασκεύασε η Περιφέρεια στη Θεσσαλία οι οποίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι και σε δεύτερο χρόνο τις γέφυρες που έφτιαξε το κράτος στην περιοχή μας οι οποίες μείνανε όρθιες και αλώβητες μετά και από τις δύο κακοκαιρίες.

Όσο για το σύνθημα της τελευταίας στιγμής «Όλα για τη Θεσσαλία» μάλλον για προεκλογικό πυροτέχνημα μοιάζει που δείχνει το βαθμό απελπισίας στον οποίο έχει περιέλθει, γιατί γνωρίζει και ο ίδιος πως την επόμενη μέρα χωρίς το αξίωμα του απέναντι στα δικαστήρια θα είναι απλά ένας κοινός θνητός, με 20 θύματα στην πλάτη και ζημιές 5 δισεκατομμυρίων που σε ένα σημαντικό βαθμό ενδέχεται να του καταλογιστούν.

Πέραν όμως αυτών, για τους πολλούς που δεν γνωρίζουν, ο κύριος αυτός ελέγχεται ήδη από την Εισαγγελία εδώ και αρκετό καιρό και για άλλα καυτά θέματα που αφορούν σε κατασπατάληση χρημάτων που δόθηκαν μετά τον Ιανό. Για έργα που γίνανε χωρίς διαγωνισμούς, ενώ είχε παρέλθει η περίπτωση του κατεπείγοντος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο δημόσιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μαζί του στο μικροσκόπιο βρίσκονται και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως και κατασκευαστική/ες εταιρίες με τις οποίες καταγγέλεται πως δεν είχαν απλώς τυπικές σχέσεις.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βγει και να πει δυο λόγια και για αυτά στον κόσμο, για το πώς δηλαδή διαχειρίστηκε τα δεκάδες εκατομμύρια του Ιανού και σε ποιους πήγαν τα λεφτά, αντί να βαυκαλίζεται πως όλα πάνε καλά και θα τα ξαναφτιάξει όλα από την αρχή. Με τι πόρους; Αφού τους του στέρησαν από το κράτος προφανώς γιατί κατάλαβαν και οι ίδιοι πως κάτι δεν πάει καλά.

Και κάπου εδώ θέλω να θυμίσω στον κύριο αυτόν πως έχω αντέξει χρόνια απειλών, μηνύσεων και αγωγών, αλλά όπως κατάλαβε και αυτός και οι συνεργάτες του, ούτε πτοούμαι ούτε λυγίζω.

Είμαστε το μέλλον, ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα φτάσουμε ακόμη παραπέρα, συμπαρασύροντας το υγιές κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τις πόρτες σε όσα σκοτεινά διαδραματίζονταν για δεκατρία ολόκληρα χρόνια στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας».