ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα: Χτίζουμε το μέλλον σε νέες βάσεις

"Η δύναμη μας είναι η Μαγνησία και η δύναμη της Μαγνησίας είναι ο Κώστας Αγοραστός"- Από την αρχιτέκτονα μηχανικό, Εύη Αδαμάκη – Τζαβέλλα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στην Π.Ε. Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό
Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα: Χτίζουμε το μέλλον σε νέες βάσεις

Την επόμενη Κυριακή θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο μας στο πρόσωπο και τον συνδυασμό που θεωρούμε ότι μπορεί να οδηγήσει την Θεσσαλία σε διέξοδο, από τα αδιέξοδα που σήμερα αντιμετωπίζει μετά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των καιρικών φαινομένων. Η προεκλογική περίοδος διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, το έργο του οποίου αποφάσισα να στηρίξω με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό του, δεν είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους πολίτες για τον απολογισμό του έργου του και το νέο του αναπτυξιακό πρόγραμμα γιατί σε πρώτη προτεραιότητα ήταν για τον ίδιο και τον συνδυασμό μας, η αποκατάσταση των ζημιών και η επαναφορά της ζωής όλων μας στην κανονικότητα. Έτσι αντί να γυρνά σε εκλογικά κέντρα και να βολτάρει κριτικάροντας και κινδυνολογώντας ανέξοδα, μοιράζει ΌΛΟ το χρόνο του μεταξύ του συντονισμού των εργασιών που εκτελούνται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία για αποκατάσταση των υποδομών στα οδικά δίκτυα και όχι μόνο, και του γραφείου του με συνεχείς συσκέψεις με εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι μελετούν τη μορφολογία των εδαφών του γεωγραφικού μας διαμερίσματος και δείχνουν τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν. Οι διαδικασίες τρέχουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Και ο περιφερειάρχης έχει εξασφαλίσει κονδύλια σε επαφές του με την Ευρωπαϊκή Ένωση Η δουλειά ξεκίνησε.

Ο Κ. Αγοραστός μόνο ξέρει και μπορεί να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πρώτη που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προκαλεί η Κλιματική Αλλαγή και να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

Όπως λέει ο ίδιος: «Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στη Νέα Υόρκη με πρωτοφανείς πλημμύρες να σαρώνουν τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου επιβεβαιώνουν ότι πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου ακραία καιρικά φαινόμενα θα δημιουργούν καταστάσεις που μόνο σε ταινίες βλέπαμε παλιότερα. Το βιώσαμε κι εμείς στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και στη Καρδίτσα και πολύ περισσότερο στο Βόλο. Οι υποδομές μας δεν άντεξαν, χωριά ισοπεδώθηκαν». Τώρα…..ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας λέει σε κάθε ευκαιρία ότι τώρα δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πολλή δουλειά για να ξαναστήσουμε και να φτιάξουμε τη Θεσσαλία ξανά Περιφέρεια-πρότυπο. Ο Κώστας Αγοραστός ανασυστήνεται:

«Αυτό που μας συνέβη, ξεπέρασε κάθε δυνατότητα. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία, είναι κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει παντού στον κόσμο. Στεκόμαστε συγκλονισμένοι και ταπεινοί, μπροστά στο καταστροφικό χτύπημα της φύσης, παραδεχόμενοι αδυναμίες και παραλείψεις».

«Υπό τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού εργαζόμαστε όλοι για να προχωρήσει ταχύτατα το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας: έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, η κρατική αρωγή σε κατοίκους και επιχειρήσεις, οι αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτροφών, ζητήματα δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης»

«Σας καλώ να κρίνετε και να μας συγκρίνετε. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο πιο ικανός. Ποιον θα εμπιστευτείτε να βρίσκεται δίπλα σας στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για να ξαναχτίσουμε μια πιο ανθεκτική Θεσσαλία. Ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά για να περάσουμε όλοι μαζί, δυνατότεροι, στην επομένη μέρα» είπε ο Κώστας Αγοραστός χθες στα Τρίκαλα.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, σε αυτή την μεγάλη αλλαγή, στην μεγάλη αυτή ανασυγκρότηση είμαι εδώ για να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Κώστα Αγοραστό.