ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί είμαι υποψήφια στις Περιφερειακές εκλογές

Της Εύης Τζαβέλλα-Αδαμάκη, αρχιτέκτονος, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με την "Συμμαχία υπέρ των πολιτών" και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό
Γιατί είμαι υποψήφια στις Περιφερειακές εκλογές
Αγαπητοί φίλοι, οι κάλπες είναι μπροστά μας. Στα χρόνια της ωριμότητάς μου και μετά από σκέψη, διεκδικώ μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο για να στηρίξω το νέο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα του κ. Κώστα Αγοραστού, συμβάλλοντας με την δική μου εμπειρία και τις γνώσεις μου στην ανασυγκρότηση της Περιφέρειας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τις συμμετοχικές διαδικασίες.
 
Στηρίζω τον Κώστα Αγοραστό γιατί έδωσε δείγματα γραφής και αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές , σε έναν συνδυασμό και με έναν υποψήφιο περιφερειάρχη που απέδειξε πως λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, παραταξιακούς και κομματικούς χρωματισμούς.
 
Η προεκλογική περίοδος διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, ταλαιπωρίας,, λύπης και οργής για καταστροφές ατομικές και συνολικές.
 
Όμως, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε υποσχέσεις και έωλα λόγια ή να στεκόμαστε παρατηρητές ή κήνσορες στα όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Χρειαζόμαστε πολιτικούς, και όχι θεούς, που έχουν αρχές, σύστημα, είναι αποτελεσματικοί ώστε να ξέρουν πως να κινητοποιήσουν για βοήθεια και κονδύλια, να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς κρατικούς και ευρωπαϊκούς για την στήριξη και την ανάπτυξη του τόπου.
 
Το αίσθημα ευθύνης όλων μας μετά τις φονικές πλημμύρες , γίνεται ισχυρότερο.
 
Δικός μου στόχος είναι να συνταχθώ με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να συναποφασίσουμε και να συνεργαστούμε για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και ειδικά του τουρισμού της Μαγνησίας. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλική πεδιάδα και το νομό Μαγνησίας (Βόλου και Πηλίου) θα διαταράξουν την οικονομία εφέτος αλλά στα επόμενα χρόνια μπορεί να αυξηθεί το εθνικό προϊόν, αναλόγως της κρατικής μέριμνας για την πραγματική τοπική οικονομία αλλά και μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση.
 
Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία, μπορούμε να πετύχουμε συμμετέχοντας.
 
Έδωσα με την εμπλοκή μου στην αυτοδιοίκηση, ως αντινομάρχης, τον λόγο μου για να εργαστώ σκληρά και τον τήρησα στο ακέραιο. Με αυτό το «ένσημο» διεκδικώ να είμαι η επιλογή των συμπολιτών μου σ αυτές τις εκλογές. Οι ακαδημαϊκές σπουδές μου, οι θητείες μου στην Δημόσια Διοίκηση (Νομαρχία, ΟΤΕ, διοίκηση ΕΟΤ, ΜΟΔ και Π.Γ.Ν.Λ) αλλά και η εμπειρία μου ως μηχανικός-ελεύθερη επαγγελματίας είναι εφόδια που μπαίνουν στην Υπηρεσία της περιφερειακής αρχής και του κόσμου της αγαπημένης μου πατρίδας, της Μαγνησίας.
 
Έμαθα πολλά από την θητεία μου στην αυτοδιοίκηση και αξιοποίησα και τις δικές μου γνώσεις μαζί με ανθρώπους του τουρισμού και της παραγωγής γιατί μου ήταν απαραίτητο να συνομιλώ με συνεργάτες κάθε κλάδου και να αφουγκράζομαι τις αγωνίες, την εμπειρία και τις προτάσεις τους. Η συνεργασία αυτή έφερε αποτελέσματα που τα θεωρούσαν κάποιοι «άπιαστα όνειρα» , όπως το αεροδρόμιο, η τοποθέτηση τοπικών προϊόντων στα ράφια των super market κ.α.
 
Η νέα πενταετία είναι η κρισιμότερη για την Μαγνησία. Η δέσμευσή μου είναι ότι θα δώσω ένα μεγάλο δυναμικό αγώνα απέναντι στην υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας μετά τις πλημμύρες, απέναντι στην ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι μετά τις καταστροφές. Διαχείριση κρίσης με σχέδιο για τον τουρισμό μας με εφαρμοσμένες καινοτόμες πολιτικές, αγώνας για την προβολή και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων μας, ανάπτυξη των συνδυασμένων συγκοινωνιών αεροδρόμιο, τραίνο, υδροπλάνα και ακτοπλοϊκά , χωροταξία και την πολεοδόμηση στο Πήλιο σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους τοπικούς φορείς.
 
Βρισκόμαστε απέναντι στις μεγαλύτερες προκλήσεις.
 
Τα στοιχήματα της νέας εποχής είναι κρίσιμα για την ζωή μας.
 
Ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο, σύγχρονο και ουσιώδες Σχέδιο Ανασυγκρότησης με επικεφαλής στιβαρό,
μορφωμένο και ικανό περιφερειάρχη! Στη διαμόρφωση του Σχεδίου πρωταγωνιστής να γίνει η ίδια η κοινωνία!
 
Χωρίς πειραματισμούς, βαδίζουμε μπροστά με εμπιστοσύνη και όραμα για το μέλλον.