ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Αγοραστός: Σας καλώ να κρίνετε και να μας συγκρίνετε. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο πιο ικανός

"Μαζί, μπορούμε και υπόσχομαι να τα ξαναφτιάξουμε όλα από την αρχή", σημείωσε στην ομιλία του στα Τρίκαλα ο Περιφερειάρχης κι εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αγοραστός
Κ. Αγοραστός: Σας καλώ να κρίνετε και να μας συγκρίνετε. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο πιο ικανός

«Μαζί, μπορούμε και υπόσχομαι να τα ξαναφτιάξουμε όλα από την αρχή. Είμαστε εδώ μπροστά σας, με ευθύνη, αποφασιστικότητα και εμπειρία για να περάσουμε όλοι μαζί, χωρίς καθυστέρηση, στην επόμενη ημέρα. Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα για τους ανθρώπους και για τη Θεσσαλία μας». Αυτή είναι η προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Αγοραστού στα Τρίκαλα, ενώπιον των ανθρώπων που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για να μοιραστούν τις αγωνίες τους, να ακούσουν και να μιλήσουν μαζί του για το σήμερα και για το αύριο. «Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και κάνουμε τα πάντα για να έρθουν και θα έρθουν γρήγορα, δίκαιες αποζημιώσεις. Επιστρέφω από την Αθήνα όπου συναντήθηκα σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπό τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού εργαζόμαστε όλοι για να προχωρήσει ταχύτατα το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας: έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, η κρατική αρωγή σε κατοίκους και επιχειρήσεις, οι αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτροφών, ζητήματα δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης».

«Σας καλώ να κρίνετε και να μας συγκρίνετε. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο πιο ικανός. Ποιον θα εμπιστευτείτε να βρίσκεται δίπλα σας στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για να ξαναχτίσουμε μια πιο ανθεκτική Θεσσαλία. Ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά για να περάσουμε όλοι μαζί, δυνατότεροι, στην επομένη μέρα» είπε ο Κώστας Αγοραστός. «Αυτό που μας συνέβη, ξεπέρασε κάθε δυνατότητα. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία, είναι κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει παντού στον κόσμο. Στεκόμαστε συγκλονισμένοι και ταπεινοί, μπροστά στο καταστροφικό χτύπημα της φύσης, παραδεχόμενοι αδυναμίες και παραλείψεις».

«Με ξέρετε και σας ξέρω. Ξέρετε ότι πάντα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι και τώρα, στη μεγαλύτερη καταστροφή που χτύπησε την περιοχή, ματώσαμε, λασπωθήκαμε, παλέψαμε. Δεν εγκαταλείψαμε, δεν εγκαταλείπουμε. Υπάρχουν στιγμές που ό,τι κι κάνεις δεν είναι αρκετό. Καταλαβαίνω τον θυμό των πληγωμένων ανθρώπων. Την υποκρισία των τοξικών δεν δέχομαι. Αυτών που την ώρα που δίναμε τη μεγάλη μάχη, εκείνοι μας κουνούσαν το δάχτυλο από τον καναπέ του σπιτιού τους και από τα τηλεοπτικά στούντιο.

Έχει σημασία να δούμε το γιατί συνέβη αυτή η καταστροφή και αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ερευνητικά Ιδρύματα μελετούν το φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις. Τα συμπεράσματα της διερεύνησης αποτελούν οδηγό σχεδιασμού στο μέλλον, για να μειωθεί η τρωτότητα και η διακινδύνευση από φυσικούς κινδύνους, σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης».
«Στέκομαι σήμερα μπροστά σας με πίστη και αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Γιατί όταν αναμετριέται το φως με το σκοτάδι, πάντα κερδίζει το φως. Πάντα η ελπίδα κερδίζει το φόβο. Σας εγγυώμαι ότι θα φτιάξουμε όλα από την αρχή. Το έχουμε κάνει και μετά από άλλες μεγάλες κρίσεις στο παρελθόν. Μπορούμε, το αποδείξαμε, ξέρουμε τον τρόπο. Εργαζόμαστε με αφοσίωση και πείσμα και μαζί φτάνουμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας. Δώστε μας δύναμη, από το μεγαλείο της δύναμής σας. Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν άνθρωποι με διαδρομή ζωής, που έχουν αφήσει αποτύπωμα στην κοινωνία, άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, ότι βρίσκονται με ειλικρίνεια και αγάπη στην υπηρεσία των ανθρώπων. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Την πιο κρίσιμη ώρα, συνεχίζουμε τη μάχη, μαζί, δυνατά, μπροστά, για να είναι η επόμενη ημέρα καλύτερη για όλους τους ανθρώπους στη Θεσσαλία».

ΤΟ ΨΗΦΟΔEΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΏΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΎ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών και τον Κώστα Αγοραστό στην Π.Ε. Τρικάλων είναι οι: Ακρίβος Αθανάσιος (Σούλης), Γακόπουλος Χρήστος, Γιαννακού Βασιλική (Σίλια), Γκουλιοπούλου Στυλιανή (Στέλλα), Καλλιτσουνάκη Γεωργία, Κολώνας Ευάγγελος, Λάππας Αχιλλεύς, Λάσκος Στυλιανός, Μανταλιά-Μουρκάκη Παναγιώτα, Μιχαλάκης Χρήστος, Μπάρδας Κωνσταντίνος (Ντίνος), Μπορμπότη Ειρήνη, Μπουτίνας Ιωάννης, Τέλλιος Αθανάσιος, Τζιωρτζιώτη Νικολέτα, Τσίνας Θεόδωρος, Φαμίσης Σωτήριος, Φίκα Αντωνία, Χατζηγάκη Ελισάβετ (Μπέττυ), Χονδρός Ιωάννης.

πηγή: thenewspaper.gr