ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Στεφανοβίκειο-Μαγνησία ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Σε Στεφανοβίκειο-Μαγνησία ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Σε Στεφανοβίκειο-Μαγνησία ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τις περιοχές της Μαγνησίας, που επλήγησαν σοβαρά από τις δύο διαδοχικές κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Συνοδευόμενος από στελέχη της περιοχής βρέθηκε στην πεζογέφυρα του Κραυσίδωνα, στη συμβολή των οδών Ζάχου & Αναλήψεως όπου αντίκρυσε ουσιαστικά την καταστροφή του ποταμού και των γεφυρών του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία σύντομη περιοδεία στο κέντρο του Βόλου, στην Ιάσωνος και τη Δημητριάδος, όπου συνομίλησε με πολίτες και άκουσε τα παράπονα που εξέφρασαν για τους αρμοδίους.

Το μεσημέρι βρέθηκε στην Αγριά, εκεί όπου η ανάμειξη λυμάτων και λάσπης έχει δημιουργήσει ένα ανυπόφορο περιβάλλον και εγκυμονούνται υγειονομικοί κίνδυνοι. Η κατάσταση στην Αγριά είναι απελπιστική και δυστυχώς δεν παρατηρήθηκε κινητικότητα στις αποκαταστάσεις των ζημιών. Εκεί όπου πραγματικά το τοπίο ήταν απόκοσμο, ήταν στην είσοδο της πόλης του Βόλου από το Πήλιο, στην Άλλη Μεριά. Η καταστροφή στο δρόμο αλλά και στις πλευρές του ποταμού είναι τεράστια, ενώ έχουν κοπεί δρόμοι και γέφυρες. Μαζί με τις καταστροφές στις Αηδονοφωλιές, αποτελούν τα δύο βασικότερα αγκάθια της μετακίνησης των πολιτών από και προς το Πήλιο, με ταυτόχρονη δυσκολία και για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων. Σημαντικό τμήμα της αγροτικής και τουριστικής οικονομίας πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Τελειώνοντας την επίσκεψη του, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος βρέθηκε στο θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας στην περιοχή του Στεφανοβικείου, όπου στελέχη μας και κάτοικοι της περιοχής εξήγησαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό και δεν προβλέπεται να βελτιωθεί η κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Άγνωστο είναι ακόμα και το αν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν τα χωράφια αυτά στο μέλλον.

Ο κ. Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «πρέπει να γίνει άμεσα ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καθαριστεί η πόλη, να ανοιχτούν τα ρέματα, να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομής, έτσι ώστε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η ζωή των ανθρώπων να επανέλθει σε μία κανονικότητα».

Ο κ. Σπυρόπουλος υπενθύμισε την πρόταση που κατέθεσε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για τη σύσταση task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας με διαφάνεια και ταχύτητα.

«Είμαστε εδώ με σχέδιο και προτάσεις ώστε να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση της περιοχής. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τέτοια έντονα φαινόμενα θα έχουμε όλο και συχνότερα στη χώρα μας, άρα οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές και να προστατεύουμε τους πολίτες. Να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις. Να μην καταστραφούν ξανά οι περιουσίες των πολιτών», σημείωσε. Οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής της Θεσσαλίας και του κ. Αγοραστού είναι εμφανείς. Τρεις θητείες χαμένες και πολλά χρήματα που σκορπίστηκαν άσκοπα.

Ως προς τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς πολιτών από τον Δήμαρχο Βόλου, ο κ. Σπυρόπουλος σχολίασε πως «ο κ. Μπέος θα αξιολογηθεί από τους πολίτες του Βόλου την ερχόμενη Κυριακή», υπογραμμίζοντας πως «ο Βόλος αξίζει μία δημοτική αρχή που πάνω απ` όλα θα σέβεται τους πολίτες, οι οποίοι βίωσαν, το τελευταίο διάστημα τραγικές συνθήκες».

Όσον αφορά, δε, στον κυβερνητικό ισχυρισμό περί μη στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου Βόλου, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε: «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να καρφιτσώσουν τις εικόνες με τα χαμόγελα στο Δημαρχείο της πόλης. Γνωριζόμαστε όλοι και ξέρουμε πολύ καλά την υπόγεια στήριξη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Μπέο. Είναι υπόλογοι για τις δηλώσεις, τη συμπεριφορά και την κατάσταση, που επικρατεί στον δήμο του Βόλου».