ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για την Τρίτη Ηλικία

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Η Κοινσεπ Βοιβηίς σε συνεργασία με το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του  Δήμου Ρήγα Φεραίου και με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΤΙΜΑ μέσω του προγράμματος «σημεία στήριξης», θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων - Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για όλους άνω των 65 ετών και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε όσο των δυνατόν περισσότερες περιοχές του Δήμου
Πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για την Τρίτη Ηλικία

 

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων είναι σημαντικό να στείλουμε  το μήνυμα αγάπης προς τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, να προσπαθήσουμε να τους καταλάβουμε και να τους φροντίσουμε, όπως απλόχερα έκαναν κι εκείνοι για εμάς.

Μην ξεχνάτε να τους αγαπάτε, τους ηλικιωμένους μας, λοιπόν, που κάποτε, ως νεότεροι, μας πρόσφεραν απλόχερα, πολλές φορές από το υστέρημα των αντοχών τους, ό,τι μπορούσαν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Τους οφείλουμε, όσο είναι δυνατόν, μια αξιοπρεπή ζωή – ένα ζεστό κρεβάτι, ένα ελαφρύ, υγιεινό φαγητό και τα φάρμακά τους.

Έχουν δικαίωμα, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους, να φροντίζουν την υγεία και την υγιεινή τους, να μην πονούν, να κάνουν τις εξετάσεις τους, να ακολουθούν την αγωγή των γιατρών.

Και να μην ξεχνάμε  αν δεν υπήρχαν, δεν θα υπήρχαμε ούτε εμείς.

 Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων.

Ας φροντίσουμε τους ηλικιωμένους μας  να έχουν μια πολύ καλή ποιότητα ζωής με τις συμβουλές των ειδικών

Η Κοινσεπ Βοιβηίς σε συνεργασία με το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του  Δήμου Ρήγα Φεραίου και με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΤΙΜΑ μέσω του προγράμματος «σημεία στήριξης», θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για όλους άνω των 65 ετών και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε όσο των δυνατόν περισσότερες περιοχές του Δήμου

Στους ανθρώπους από 65 ετών και άνω, οι πτώσεις είναι η πρώτη αιτία τραυματισμών. Οι επιπλοκές των πτώσεων είναι τόσο σοβαρές που μπορούν να οδηγήσουν σε τραύμα, κατάργηση της αυτόνομης κίνησης ή ακόμα και να οδηγήσουν στον θάνατο. Κάθε χρόνο στην χώρα μας πέφτουν περίπου 47.000 άτομα.

Το οικονομικό κόστος των πτώσεων είναι, επίσης, πολύ αυξημένο. Δυστυχώς έχει βρεθεί ότι μεγαλώνει όσο αυξάνονται και οι πτώσεις που κάνει κάθε ηλικιωμένος.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες βλέποντας κοντινούς και συγγενείς που έχουν χτυπήσει και τον πόνο που αντιμετώπισαν για εβδομάδες. Όμως, έχει αποδειχτεί πως είναι εφικτό να μειωθεί το ποσοστό των πτώσεων αλλά και η έκταση των τραυματισμών σε περίπτωση που θα γίνει μία πτώση, ακόμα και από άτομα μεγαλύτερα των 90 χρόνων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κοινσεπ Βοιηβίς: 24210-32096

ΚΕΠ Υγείας  Δήμου Ρήγα Φεραίου: 2425023794