ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν θα σταματήσω  ποτέ να αγαπώ, να νοιάζομαι, να προσφέρω για αυτό τον υπέροχο τόπο

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέος Δήμος - Νέα Εποχή" θα είναι στις προσεχείς εκλογές η Αντωνία Χασιώτη, υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου, π. πρόεδρος της Κοινότητας Κερασιάς και εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου
Δεν θα σταματήσω  ποτέ να αγαπώ, να νοιάζομαι, να προσφέρω για αυτό τον υπέροχο τόπο

ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

με τον συνδυασμό "Νέος Δήμος - Νέα Εποχή" και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Νασίκα

Δεν θα σταματήσω  ποτέ να αγαπώ, να νοιάζομαι, να προσφέρω,  αυτό τον υπέροχο τόπο ως ενεργός πολίτης. 

Ο Δήμος μας με τη διαφορετική γεωγραφική μορφή, τη δική του ιστορία της κάθε κοινότητας και τις διαφορετικές ανάγκες, του κάμπου, της λίμνης του βουνού είναι πάντα πηγή έμπνευσης για διάφορες δράσεις.

Είμαι η Χασιώτη Αντωνία, μόνιμη κάτοικος Κερασιάς, ασχολούμαι με τη τοπική αυτοδιοίκηση 20 χρόνια.

Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς από το 2003 μέχρι 2018 μια συνεχόμενη πορεία με αρκετές δυσκολίες και πολλές όμορφες στιγμές με τους κατοίκους του χωριού μου και στη συνέχεια με ορισμό του Δημάρχου ως συντονίστρια των Κοινωνικών δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με άξιους συνεργάτες τους υπαλλήλους του βοήθεια στο σπίτι και του Κέντρου κοινότητας.

Με προγράμματα ενημέρωσης, προληπτικής ιατρικής και δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών για την πρόληψη χρονίων νοσημάτων, για την αξία της άσκησης, την τοποθέτηση απινιδωτών και ανάλογες εκπαιδεύσεις στις κοινότητες σε ΚΑΡΠΑ, Ναυαγοσωστικής και συνεργασίες με  κρατικούς φορείς, ιδιώτες, νέους επαγγελματίες υγείας του Δήμου μας, καταφέραμε ως ΚΕΠ υγείας να βραβευθούμε από το ΕΔΔΥΠΥ και να συμμετέχουμε σε πανελλήνια συνέδρια.  

Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε τη covid εποχή, στις  φετινές πληγές του τόπου μας πυρκαγιές, πλημμυρισμένα σπίτια, κρατώντας συνεχή επικοινωνία & ψυχολογική υποστήριξη  με τους δημότες και τις ανάγκες που προκύπταν. Μια από αυτές τις ανάγκες η ίδρυση  του κοινωνικού  παντοπωλείου, και η ενίσχυση των ημερήσιων γευμάτων σε δημότες, καθώς και  την δημιουργία Δημοτικής τράπεζας αίματος.  

Βασική στήριξη μας η αλληλεγγύη των δημοτών, των επιχειρήσεων και ο  εθελοντισμός συλλόγων ,σχολείων.

 Καθημερινά και με όλα αυτά  που συμβαίνουν( λόγω των   ακραίων  καιρικών  φαινομένων) στα νοικοκυριά ,στις περιουσίες ,στους κτηνοτρόφους και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις γύρω από τη λίμνη ,  αντιλαμβανόμαστε  όλοι την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης .

Επίσης ίσως πρέπει  να  φροντίσουμε να καταλάβουν οι τεχνοκράτες μελετητές των έργων πόσο σημαντικές είναι οι προτάσεις και οι γνώμες των ντόπιων ως παρατηρητές όλων των φαινομένων, που γνωρίζουν την συμπεριφορά της λίμνης Κάρλας, των ποταμών, των πηγών, των δασών και ανάλογα να γίνονται τα έργα.

Κατά την αυτοδιοικητική μου πορεία στη τοπική κοινότητα Κερασιάς πάντα όλα τα χρόνια είχα δίπλα μου συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους μεγαλύτερους κατοίκους του χωριού που με σοφία και αγάπη για τον τόπο είχαν πάντα τις καλύτερες συμβουλές    

Είμαι σίγουρη πως μέσα και από αυτές  τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε  θα καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι και θα μάθουμε να λειτουργούμε ομαδικά προσφέροντας το καλύτερο για όλους, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επανέλθουμε στην κανονικότητα με αξιοπρέπεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η συνεργασία και η αλληλεγγύη θα πρέπει  βρίσκονται στην καρδιά όλων  μας.

Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο, στόχος να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους νέους στο χώρο της προσφοράς και αλληλεγγύης, προσδοκώντας να  τους εμπνεύσουμε για να αποκτήσουν τη δύναμη που θα χρειαστούν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους, ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης έγραψε: Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»  

Σίγουρα όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αρκεί να μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα κ με άλλη ματιά!

Αντωνία Χασιώτη υποψήφια Δημοτική σύμβουλος

ζητώ την ψήφο σας

με συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία και έργο