ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φτάνει η κοροϊδία - Θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου

"Ποιος φορέας είναι υπεύθυνος;" αναφέρει ο Βασίλης Τσαγγαρής του οποίου το σπίτι στο Τσιφλίκι υπέστη ξανά ζημιές από τις πλημμύρες - "Έχει παρασυρθεί το χώμα και σε επόμενη νεροποντή που θα γίνει (όχι μετά από 400 χρόνια) όπως λέει ο υπουργός Μάκης Βορίδης θα υπάρξει και πρόβλημα στατικότητας της οικοδομής"
Φτάνει η κοροϊδία - Θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου

Από την εποχή του Κωνσταντίνου Κανάρη θυμάμαι ακόμα τις συζητήσεις για διευθέτηση του χειμάρρου.

Ωστόσο από τότε μέχρι και σήμερα όλες οι μετέπειτα δημοτικές αρχές εξάντλησαν τη θητεία τους, όχι με έργα ζωής, αλλά με φρου-φρου φωτογραφίες, δημόσιες σχέσεις και μουσικούς Αυγούστους!

Αποτέλεσμα να πλημμυρίζουμε σε κάθε δυνατή βροχή! 

Ποιος φορέας είναι υπεύθυνος; Ποτέ δεν έγινε εκβάθυνση και ποτε δεν εγκιβωτίστηκε ο χείμαρρος σε ολο του το μήκος που διατρέχει τις κατοικημένες περιοχές. Μέχρι και πεταμένοι καναπέδες και ένα σωρό άλλα σκουπίδια ξεβράστηκαν κάτω από τις γραμμές. Ποτέ δεν κλείστηκαν τα δύο μικρά γεφυράκια στο τσιφλίκι που δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν υπάρχει νερό από το κεφαλόβρυσο για τους μπαξέδες με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε στο νερό και στη λάσπη.

Στον πρόσφατο έλεγχο από τον Daniel, σε δήλωση ότι έχει καταστραφεί ο καταψύκτης μου, μου απάντησαν εμείς δεν αποζημιώνουμε οικοσκευές! Και αυτό ίσως είναι το λιγότερο, έχει παρασυρθεί το χώμα και σε επόμενη νεροποντή που θα γίνει (όχι μετά από 400 χρονια όπως λέει ο υπουργός Μάκης Βορίδης), θα υπάρξει και πρόβλημα στατικότητας της οικοδομής. Από ποιον θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθυνες; Φτάνει η κοροϊδία. Νομίζω πως μαζί με άλλους συνδημότες μας που έχουν πληγεί και αυτοί από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα και την αδιαφορία θα πρέπει να κινηθούμε και δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.