ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος" συναντήθηκε ο Ν. Χαυτούρας

Η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής
Με  το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος" συναντήθηκε ο Ν. Χαυτούρας

Τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρία ανέπτυξαν τα μέλη του Σωματείου "Ιππόκαμπος" στον νευροχειρουργό και υποψήφιο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Χαυτούρα.

Ο πρόεδρος κ. Πέτρος Μπέλλος  αναφέρθηκε στον νόμο εφαρμογής της σύμβασης για την ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς μετακίνηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Οι νόμοι ψηφίστηκαν όπως ο 4487 του 2017, ωστόσο δεν έχει θεσμοθετηθεί  ο μηχανισμός ελέγχου αυτών των προϋποθέσεων. Πολλά πράγματα διαφημίζονται ότι έγιναν, αλλά πολύ λίγα είναι λειτουργικά  και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τα μέλη του Σωματείου ζήτησαν συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ώστε να  έχουν λόγο στις αποφάσεις για τις υποδομές της πόλης  τους δρόμους και τα πεζοδρόμια . Όσες παρεμβάσεις γίνονται πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν και τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία. Σε ότι αφορά  τις  ευκαιρίες εργασίας εκτιμήθηκε ότι είναι αρκετό το ποσοστό 15% για εργασία στο Δημόσιο, αλλά θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για να εργαστεί και το υπόλοιπο 85%.

Τέλος ζητήθηκε από τον γιατρό να στηρίξει το αίτημα για ιατρική περίθαλψη  και κάλυψη των ατόμων με αναπηρία, κάτι που ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από αυτονόητο σε κάθε σύγχρονη και οργανωμένη κοινωνία

Στο Τελωνείο του Βόλου ο Νίκος Χαυτούρας

Το Τελωνείου του Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας. Συναντήθηκε με τον προϊστάμενο κ. Δ. Δεμίρη και ενημερώθηκε για το έργο της Υπηρεσίας, αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι , όπως ακριβώς σε όλο σχεδόν τον Δημόσιο Τομέα, το ζήτημα της υποστελέχωσης. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτείται άμεση κάλυψη των θέσεων, ώστε να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι στην αγορά.

Στην Μονάδα Αλτσχάιμερ

Τη Μονάδα Αλτσχάιμερ στην πόλη του Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Νίκος Χαυτούρας  όπου συζήτησε με την Διοίκηση, εργαζόμενους και ασθενείς για τα θέματα λειτουργίας της Μονάδας. Ο γιατρός  άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δομή και λόγω της ιατρικής ιδιότητάς του,  αλλά και γιατί ανάλογες προσπάθειες είναι χρήσιμες και προσφέρουν σημαντικό έργο στο κοινωνικό σύνολο. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Μονάδας Αλτσχάιμερ είναι  η καθυστέρηση στις άδειες που απαιτούνται για την επέκταση της Μονάδας, ώστε να μπορούν ν εξυπηρετούνται ακόμη περισσότερα άτομα.