ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας 

Η Ζ. Μακρή σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας 
Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πραγματοποίησε σύσκεψη με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα και τους συνεργάτες της μετά και τη δεύτερη παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων έπειτα από την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την απόφαση των Δήμων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
 
Στη Θεσσαλία και σε σχολικές μονάδες που υπέστησαν ζημιές για αυτοψία και συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, βρέθηκε το διήμερο ο Υπουργός Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης τον οποίο η κα Μακρή συνόδευσε στην αυτοψία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου ο Υπουργός προανήγγειλε κονδύλι 2,27 εκ. ευρώ για την άμεση αποκατάσταση ζημιών στο Παν. Θεσσαλίας και την επιστροφή των φοιτητών.
 
Η Υφυπουργός Παιδείας, που κατά τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφτηκε σχολεία της Μαγνησίας και παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά και σχολικά είδη, μετέβη στη Λάρισα για να λάβει επικαιροποιημένη ενημέρωση από την κα Ζιάκα και τα στελέχη εκπαίδευσης σχετικά με την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία των θεσσαλικών Νομών, όπως αυτή προκύπτει από τους καθ` ύλην αρμόδιους δηλαδή τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. 
 
Από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών ενώ η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία είναι συνεχής και ανανεώνεται διαρκώς.
 
Η στενή συνεργασία και η διαρκής επικοινωνία με την ΠΔΕ Θεσσαλίας και τους Δήμους καθώς και η σταθερή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ στην περιοχή είναι η μόνη δυναμική διαδικασία για να επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία με ασφάλεια και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη σχολική χρονιά.