ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να αποζημιωθούν για την πλημμύρα το Ορφανοτροφείο Βόλου και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ιδρύματα 

Ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος
Να αποζημιωθούν για την πλημμύρα το Ορφανοτροφείο Βόλου και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ιδρύματα 

 

Το δίκαιο αίτημα του Ορφανοτροφείου Βόλου για την ένταξη των πληγέντων από την πλημμύρα ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη δέσμη μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης, διαβίβασε αρμοδίως  με αναφορά του στους  Υπουργούς  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη και  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα στην αναφορά του ο βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η περιοχή της Μαγνησίας βίωσε μια απίστευτη καταστροφή λόγω των ακραίων πρωτοφανών πλημμυρικών φαινομένων της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 που έπληξαν την περιοχή μας.  

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδράμει στην επούλωση των πληγέντων είναι μεγάλη καθώς τόσο στην ύπαιθρο όσο και στα αστικά πολεοδομικά συγκροτήματα σημειώθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τα μέτρα κρατικής αρωγής που ανακοινώθηκαν, είναι στη σωστή κατεύθυνση και παρά τα όποια προβλήματα, στοχεύουν σε μια πρώτη οικονομική ανακούφιση, ώστε οι πολίτες σταδιακά να προβούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Βόλου, ενός  ιστορικού κοινωφελούς Ιδρύματος της πόλης μας, καταστράφηκαν ολοσχερώς, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, κρίσιμος εξοπλισμός και το σύστημα πυρασφάλειας.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι άμεσα στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), κατέγραψε τις ζημιές, τα στελέχη του Υπουργείου ενημέρωσαν τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, πως τα ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν συμπεριλαμβάνονται στη δέσμη μέτρων αποζημίωσης που ανακοινώθηκαν από την Πολιτεία.

Ευελπιστώντας, στην ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών εκ μέρους σας για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου δίκαιου αιτήματος, παρακαλώ να μεριμνήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ώστε  το ιστορικό  κοινωφελές Ίδρυμα της πόλης μας να συνεχίσει  απρόσκοπτα την  κοινωνική του προσφορά».

Κλείνοντας την αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς  να λάβουν υπόψιν τους το πολύ σοβαρό αίτημα του Ορφανοτροφείου Βόλου και να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.