ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην «σκιά» της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας η Διευρυμένη Δ.Ε. της ΚΕΕΕ στις Σέρρες

Στην «σκιά» της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας η Διευρυμένη Δ.Ε. της ΚΕΕΕ στις Σέρρες

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος των Σερρών, της επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO, με εκατοντάδες συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Κατά τα εγκαίνια και τη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης,  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά, για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην έκθεση, επεσήμανε την άριστη πρακτική του Επιμελητηρίου για την αξιοποίηση ενός χώρου, ο οποίος μετά από αγώνα αποδόθηκε στην κοινωνία και την  επιχειρηματικότητα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε:  «Αποτελεί ισχυρή βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης  μια δυναμική συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Τα μέτρα για την ακρίβεια, την ενίσχυση των  πολιτών  και την αντιμετώπιση καταστροφών περνούν μέσα από τα Επιμελητήρια και αναζητούμε τις προτάσεις των Επιμελητήριων» .

«Είναι τιμή μας που έχουμε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννη Μασούτη, και τη διευρυμένη διοικητική στις Σέρρες» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς  ενώ μιλώντας για το επιχειρηματικό κέντρο  είπε ότι στόχος είναι η ανακαίνιση όλων των υποδομών, ώστε να φιλοξενούν την επιχειρηματική κοινότητα των Βαλκανίων. Την ανοιχτή συνεδρίαση διεύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΚΕΕΕ είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Σερρών.

«Τα όσα βιώνουμε στην Θεσσαλία είναι δύσκολα. Σε αυτή τη συγκυρία, το μόνο αισιόδοξο είναι ότι υπάρχει αλληλεγγύη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πέρασε η μπόρα αλλά οι πληγές τώρα φαίνονται στις επιχειρήσεις μας. Θα το παλέψουμε και θα το καταφέρουμε» δήλωσε ο οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ, κ. Βασίλης Γιαγιάκος.

 «Ευχαριστούμε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας για την ανταπόκριση στην έκκληση για εμφιαλωμένο νερό και βασικά ήδη ανάγκης»  δήλωσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος στην τοποθέτησή του προσπάθησε να παρουσιάσει το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί 1850 επιχειρήσεις μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, εκ των οποίων στις 850 έχουν διενεργηθεί αυτοψίες, ενώ μεγάλο πλήγμα, όπως τόνισε, έχει υποστεί και ο τουρισμός.

Το φεστιβάλ γαστρονομίας της Δράμας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της SEREXPO 2023  ήταν αφιερωμένο στους πληγέντες της Θεσσαλίας και του Έβρου. Μέρος από τα έσοδα  θα διατεθούν σε αυτές τις περιοχές.