ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναγκαία η αλλαγή σελίδας για τον Βόλο και τη Θεσσαλία

Η καταστροφή απέδειξε τη χρόνια πολιτική απάτη - Άρθρο των Πράσινων
 Αναγκαία η αλλαγή σελίδας για τον Βόλο και τη Θεσσαλία

 

Θεσσαλία είκοσι μέρες μετά την καταστροφή και παντού βλέπεις τα σημάδια της. Οι πληγές της φονικής κακοκαιρίας Daniel αμέτρητες. Άνθρωποι χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, η γη έχει αλλάξει ανάγλυφο σε πολλές περιοχές, χωριά παραμένουν ακόμα αποκλεισμένα ή προσβάσιμα με ευθύνη του οδηγού, καλλιέργειες που δεν καταστράφηκαν εγκαταλείπονται, πλημμυρισμένες περιοχές παραμένουν μέσα στη λάσπη και κάτοικοι, διασώστες και εθελοντές παλεύουν με την σκληρή πραγματικότητα αντιμέτωποι με πλήθος μικροβίων και μολυσματικών ασθενειών. Η Θεσσαλία σε εγκατάλειψη και υπό την απειλή νέας δυνατής κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες των νομών που πλήγησαν από την κακοκαιρία, καθώς και οι δημοτικές αρχές Καρδίτσας και Βόλου, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα για να αποδείξουν τι έγινε και τι δεν έγινε από τον Ιανό και μετά (2020-2023) και, συγκεκριμένα, πού πήγαν τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά. Παράλληλα ερευνώνται καταγγελίες για συγκεκριμένα έργα και καταγγελίες για λανθασμένους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, που προκάλεσαν τόση καταστροφή.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Περιφερειάρχης συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα του, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 25/9 θα ξεκινήσει ο στολισμός της πόλης με λαμπάκια, που όπως κάθε χρόνο κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ! Πόσος κυνισμός ακόμη χωράει στο σκηνικό αυτό μετά την εγκληματική πολιτική τους; Πόσο κυνισμό και πόση κοροϊδία μπορούν να αντέξουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και του Βόλου;

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ απαντούμε ΩΣ ΕΔΩ! Να μπει τέλος στην κοροϊδία, στην πολιτική απάτη, στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που τελικά κατέστησαν τη Θεσσαλία μια κατεστραμμένη περιοχή, ανασφαλή για τους κατοίκους της. Οι πολίτες πρέπει να στείλουν στα σπίτια τους (κι από κει όπου διατάξει ο Εισαγγελέας) τους επικίνδυνους πολιτικάντηδες, που καπηλεύτηκαν χρήματα και εξουσία σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και του φυσικού περιβάλλοντος. Να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της ψήφου τους και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να ψηφίσουν για να αλλάξουν σελίδα στη Θεσσαλία, για να αλλάξουν σελίδα στο Βόλο! Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ανακτήσει τον πολύτιμο ρόλο της και να αποτελέσει ξανά ανεξάρτητο φορέα πολιτικής ασπίδας και δημιουργίας για τους δημότες. Και σε αυτό το ρόλο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά και ριζοσπαστικά.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές, δεν παίζουμε με τις τύχες των ανθρώπων! Διεκδικούμε αξιοπρέπεια, δημοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα ζωής. Προτείνουμε πολιτικές με οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο. Την επόμενη μέρα των εκλογών θέλουμε να δουλέψουμε για:

- την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών με σχέδιο και γνώμονα τη θωράκισή τους από την κλιματική αλλαγή βάσει επιστημονικών μελετών, την συγκράτηση του πληθυσμού και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας

- την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική κρίση

- τη στήριξη των πολιτών με μέτρα ανακούφισης σε όλους τους κρίσιμους τομείς (δημόσια υγεία, απασχόληση, αποζημιώσεις, κ.ά.)

- την εξεύρεση και αξιοποίηση οικονομικών εργαλείων για την αναγέννηση της υπαίθρου με οικολογικό προσανατολισμό

-  την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και, ειδικότερα στο Βόλο, για την ενίσχυση του αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge

- για την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη Θεσσαλία, την αποτροπή δημιουργίας εργοστασίου SRF στον Βόλο και τη μετατροπή του Βόλου σε πόλη μηδενικών αποβλήτων

- για την αποτροπή των σχεδίων δημιουργίας σταθμού LNG στη Μαγνησία

- για την προστασία των δημόσιων αγαθών, με έμφαση στο νερό και τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές

- για την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας, που συνδέεται με πλήθος κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων

- για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη σχέση αυτοδιοίκησης – πολιτών και τη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο ή την Περιφέρεια.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε συνδυασμούς ανεξάρτητους από κομματικές αγκυλώσεις και με πράσινες κατευθύνσεις!

  • Στο Δήμο Βόλου στηρίζουμε το συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής το Νίκο Παπαπέτρο και υποφήφια δημοτική σύμβουλο τη Βασιλική Νάκου – Κουτσορίζου.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε το συνδυασμό «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής το Δημήτρη Κουρέτα και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Μαγνησίας τον Παναγιώτη (Τάκη) Κολώνια.

Ήρθε η ώρα να βγούμε από τη λάσπη!