ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Καραγιάννη: Σπουδαίες προσπάθειες σωφρονισμού κρατουμένων στην Κασσαβέτεια 

Ελένη Καραγιάννη: Σπουδαίες προσπάθειες  σωφρονισμού κρατουμένων στην Κασσαβέτεια 

Το σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας επισκέφθηκε η δημοσιογράφος, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας με τον Κ. Αγοραστό, Ελένη Καραγιάννη. 

Σε συνάντηση με τον διευθυντή των φυλακών Στέφανο Ραφτόπουλο και τη γεωπόνο Διονυσία Πάνου μίλησαν για αρκετή ώρα σχετικά με τις συνθήκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. 

«Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, προσεγγίσαμε πτυχές αυτής της διαφορετικής και δύσκολης για τους κρατούμενους –ιδιαίτερα για τους ανήλικους- καθημερινότητας», τονίζει η ίδια. 

Η Ελένη Καραγιάννη ξεναγήθηκε, με τη βοήθειά τους, σε όλους τους προσβάσιμους χώρους των φυλακών και όπως σχολίασε: «Εντυπωσιάστηκα από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εκπαίδευση, τον σωφρονισμό και την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το ζητούμενο;

Ακόμη πιο εντυπωσιακά όσα η κα Πάνου μού περιέγραψε σχετικά με τις καλλιέργειες, αλλά και τα ζώα που εκτρέφονται στο σωφρονιστικό κατάστημα από τους ίδιους τους κρατούμενους. 

Ηταν μια επίσκεψη με δυνατά μηνύματα».