ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην καταστροφή αυτή, δυστυχώς, ορισμένοι προσπαθούν να στήσουν ήδη ολιγοπώλια και να αισχροκερδήσουν πάνω στη νέα αυτή κρίση

Ανάρτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ύστερα από την επίσκεψή του στη λίμνη Κάρλα
Στην καταστροφή αυτή, δυστυχώς, ορισμένοι προσπαθούν να στήσουν ήδη ολιγοπώλια και να αισχροκερδήσουν πάνω στη νέα αυτή κρίση
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος / Facebook
Η κακοκαιρία χτύπησε την καρδιά της αγροτικής παραγωγής στη Μαγνησία.
 
Τόνοι λάσπης και νερό έχουν σκεπάσει τα χωράφια, τις καλλιέργειες και εξαφάνισαν ποιμνιοστάσια. Η αγροτική οδοποιία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
 
Οι παραγωγοί της περιοχής εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να φύγει το νερό, ενώ κάθε μέρα που περνά με τις καλλιέργειες πλημμυρισμένες τους φέρνει πιο κοντά στην οικονομική και παραγωγική καταστροφή.
 
Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία ήρθε να επιβεβαιώσει την εγκατάλειψη της υπαίθρου και τη μη προτεραιοποίηση της αγροτικής παραγωγής στην κυβερνητική ατζέντα.
 
Ενισχύεις και προστατεύεις την αγροτική παραγωγή κάνοντας εγγειοβελτιωτικά έργα, δαπανώντας για τη συντήρηση των στραγγιστικών, αντιπλημμυρικών έργων και των αναχωμάτων, κατασκευάζοντας υδατοδεξαμενές και φράγματα ανάσχεσης.
Δεν προστατεύεις την αγροτική παραγωγή όταν απλά αποζημιώνεις για τις καταστροφές.
 
Η απώλεια της γεωργικής παραγωγής στις περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα σημαίνει μείωση του ΑΕΠ, αύξηση τιμών στα τρόφιμα, αύξηση της ανεργίας, μείωση των εξαγωγών και μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές.
 
Οι επιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.
 
Στην καταστροφή αυτή, δυστυχώς, ορισμένοι προσπαθούν να στήσουν ήδη ολιγοπώλια και να αισχροκερδήσουν πάνω στη νέα αυτή κρίση.