ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Βασιλικής Τράκη-Παπαδοπούλου το γένος Στεργίου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέος Δήμος - Νέα Εποχή" θα είναι στις προσεχείς εκλογές η Μηχανολόγος Μηχανικός - Μουσειολόγος
Δήλωση υποψηφιότητας Βασιλικής Τράκη-Παπαδοπούλου το γένος Στεργίου

Βασιλική Τράκη - Παπαδοπούλου το γένος Στεργίου

Μηχανολόγος Μηχανικός - Μουσειολόγος

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου με τον συνδυασμό "Νέος Δήμος - Νέα Εποχή" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Νασίκα.

Βιογραφικό και Στόχοι για την υποψηφιότητά μου

Ποια ζητάει την ψήφο σας. Γεννήθηκα στο Βόλο, γαλουχήθηκα στον τόπο των παππούδων μου, τα Κανάλια Μαγνησίας όπου ήταν η γενέτειρα της μητέρας μου και η καταγωγή μου είναι από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός - Μουσειολόγος, εξασκώ το επάγγελμά μου, το οποίο υπηρέτησα από διάφορες θέσεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά περιόδους, ως Τεχνική Σύμβουλος στο Δήμο Βόλου και στο Δήμο Ν. Ιωνίας, στο Ιδιαίτερο γραφείο της Νομαρχίας Μαγνησίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα), σε Τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες, σε Εργοτάξια καθώς και σε Βιομηχανίες. Οι γνώσεις μου διευρύνθηκαν, εκπαιδευθείσα στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών μουσειακών χώρων με μεταπτυχιακό αξιοποίησης βιομηχανικών κτιρίων στην Clermont-Ferrand, Auvergne (France). Ως ελεύθερη επαγγελματίας ασχολήθηκα με τεχνικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την άδεια λειτουργίας βιομηχανιών-βιοτεχνιών, τουριστικών καταλυμάτων, καταστημάτων εστίασης και άλλα. Επίσης δραστηριοποιούμαι  αναφορικά με τον συντονισμό, την εποπτεία και την εναρμόνιση μελέτης και εκτέλεσης έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων. Είμαι παντρεμένη. Σύζυγός μου ήταν ο αείμνηστος Μανώλη Παπαδόπουλος, Ιατρός – Βιοπαθολόγος, ο οποίος υπηρέτησε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Ποιο είναι το όραμά μου για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Δήμος Ρήγα Φεραίου και η ενδοχώρα  του κατέχει σημαντική γεωγραφική θέση στο κέντρο της Ελλάδος. Οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις που έφερε η προσπέλαση του Daniel στην περιοχή,  απαιτούν άμεση παρέμβαση όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζημιών, την αναβάθμιση εν γένει του κάμπου και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της παρακάρλιας περιοχής.

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κέντρο επικοινωνίας, τουριστικής έλξης, δημιουργικότητας, καινοτομίας και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας του πρωτογενούς τομέα και της σημαντικής πολιτιστικής του κληρονομιάς, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της ενδοχώρας.

Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω, κατά την δύναμή μου, στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος και ζητώ την υποστήριξή σας. Η διάθεσή μου να συνεισφέρω στα κοινά,  με οδήγησε μετά από ώριμη σκέψη, στην αποδοχή της τ ι μ η τ ι κ ή ς π ρ ό τ α σ η ς, του Δημάρχου κ.  Δ. Νασίκα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Ποια είναι η συμβολή μου στην τοπική κοινωνία. Συμμετείχα στην οργάνωση του Μουσείου Μεταξουργίας του Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Μαγνησίας και της ΕΚΠΟΛ συμμετείχα στην ομάδα υποστήριξης  και οργάνωσης της έκθεσης «Ελαίας εγκώμιο» της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και υλοποιήθηκε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής το 2006 στο Βόλο. Προσφέρω από μικρή ηλικία εθελοντικά τον πολιτισμό, για την διατήρηση των αξιών και της παράδοσης, μέσα από την δράση σημαντικών σωματίων του Ν. Μαγνησίας. Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, την Ηπειρωτική Αδελφότητα του Ν. Μαγνησίας και του Σουρλίγκειον Ίδρυμα της Ι. Μ. Δημητριάδος – Γηροκομείο Καναλίων.

Αρθρογραφώ στις τοπικές εφημερίδες και αλλαχού προβάλλοντας εικόνες και μνήμες του τόπου μας. Ασχολούμαι με την φωτογραφία με σκοπό να αποτυπώσω παλαιά κτίσματα και γενικά θέματα που τείνουν να εξαφανιστούν από τον χρόνο και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Έλαβα μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής αυτοδίδακτων ζωγράφων, σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας για πρόγραμμα Αγροτοτουρισμού στο Πήλιο, καθώς και σε προσωπικές εκθέσεις φωτογραφιών τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και στο Εξωτερικό.

Πρόσφατα, ανέδειξα τις τελευταίες μου προσωπικές δουλειές, την έκθεση φωτογραφιών και παράλληλα την συγγραφική μου έρευνα που αφορούν το Ζαγόρι της Ηπείρου, την γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα μου Λαζάρο, με θέμα τις αυλόπορτες  και την Ζαγορίσια κατοικία, που έχουν τίτλο αντίστοιχα  "Οι παλιές μας...οι αυλόπορτες..." και "Μέσα … από τις αυλόπορτες". Στα πλαίσια της δράσης «Κάνε την εκπομπή σου» από την Ε.ΡΑ. Βόλου, έχω κάνει ήδη αρκετές ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές που αφορούν τα παραπάνω, οι οποίες αναμεταδόθηκαν και πανελλαδικά από την Εθνική Ραδιοφωνία, με ευρύτατη απήχηση.

Ελπίζω ότι με την ψήφο σας, οι στόχοι μου να γίνουν πράξεις.      

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους σας.