ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 21/9

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 π.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις μέρες αυτές ο λαός του Βόλου και της Μαγνησίας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Οι βαθιές πληγές που άφησαν στις ζωές μας και στις περιουσίες μας οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές δεν οφείλονται στη «φύση που επιτίθεται», όπως δήλωσε με θράσος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Ένοχος είναι η πολιτική όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, μαζί και ο Δήμαρχος Βόλου που βρίζει τους εθελοντές που βοηθούν τον κόσμο. Θεωρούν «υπερβολικό» το κόστος των μέτρων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας για να προστατευθεί ο λαός, την ίδια ώρα που μπουκώνουν με δισεκατομμύρια ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Βουλιάζουν τις ζωές μας για να πλημμυρίσουν με κέρδη τους λίγους.

Δεν πάει όμως να πνίγεται ο λαϊκός κόσμος! Η κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά ακάθεκτη τον αντεργατικό της σχεδιασμό και τις μέρες αυτές φέρνει για ψήφιση ένα ακόμα νομοσχέδιο – καρμανιόλα για την παραπέρα διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων. Με πρόφαση τους άθλιους μισθούς που δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, δίνουν τη «δυνατότητα» και την «ελευθερία» στους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πολλούς εργοδότες, έως και 13 ώρες την ημέρα, αρκεί (λένε) να τηρείται η 11ωρη ανάπαυση. Λες και ο εργαζόμενος μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή δουλεύοντας σα σκλάβος 13 ώρες καθημερινά, λες και το 8ωρο ήταν μια παραξενιά κάποιων τεμπέληδων. Και για να κλείσουν τα στόματα, στο Αυτόφωρο οι εργαζόμενοι που «εμποδίζουν» τους απεργοσπάστες να εργαστούν, γιατί δήθεν «το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό».

Τα αντεργατικά αυτά μέτρα δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Στο νομοσχέδιο η εργασία τα Σάββατα με προσαύξηση (άρθρα 25 &26) ισχύει και για υπηρεσίες του  Δημοσίου, είτε λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε όχι. Αντί για ρεπό που ισχύει σήμερα, το νομοσχέδιο προβλέπει μόλις 8 ευρώ καθαρά προσαύξηση για έναν εργάτη καθαριότητας που θα εργαστεί Σάββατο!!

Το τσάκισμα του 8ωρου θα φέρει σύντομα θύελλες και στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο επόμενος στόχος τους είναι να σαρώσουν ολοκληρωτικά την μονιμότητα της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, να μονιμοποιήσουν τις τεράστιες περικοπές των μισθών και των Δώρων μέσα από το νέο Μισθολόγιο, να κάνουν καθεστώς την εντατικοποίηση μέσα από την στοχοθεσία και την «αξιολόγηση».

Γι’ αυτό ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Χρειάζεται να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στον υπουργό Εργασίας Γεωργιάδη, που κομπάζει ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν για το νομοσχέδιο του, με την συμμετοχή όλων μας στην απεργία που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας θα δείξει ότι έχουμε το δίκιο και τη δύναμη με το μέρος μας.

Γιατί οι σφαγείς των εργατικών δικαιωμάτων το μόνο που φοβούνται είναι ο οργανωμένος, συλλογικός, μαζικός αγώνας. Γιατί ξέρουν ότι ενωμένα τα πολλά «μικρά ψάρια» μπορεί να φάνε το «μεγάλο ψάρι». Όπως ο νόμος Χατζηδάκη έμεινε στα χαρτιά με τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων, έτσι και το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη θα έχει την ίδια τύχη