ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μονομέτωπος αγώνας ώστε να σταματήσει η χρεοδουλοπαροικία

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜΕΡΑ25, αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες σε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε "εμείς δεν μπλοφάρουμε", "εμείς δεν είμαστε ψεύτες", "εμείς δεν είμαστε υποκριτές"
Μονομέτωπος αγώνας ώστε να σταματήσει η χρεοδουλοπαροικία

Ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 επισκέφθηκε χθες το Βόλο και πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος για την εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας, αλλά και παρουσία μελών-φίλων και υποψηφίων από το γειτονικό νομό της Λάρισας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας.

Οι βασικοί άξονες της τοποθέτησής του αφορούσαν στην κριτική που άσκησε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στον αγώνα τους για να λάβει τέλος η παρασιτική ολιγαρχία στη χώρας μας, στο χρέος και στη σχέση δουλοπαροικίας με την ΕΕ και την τρόικα, στο καταστροφικό μοντέλο φορολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, στις προτάσεις του κόμμάτός του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης, παρουσίασε τις βασικές θέσεις του ΜΕΡΑ25 καθώς και το πρόγραμμά του ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός τόσο έναντι της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για κηρυγμένο ανένδοτο αγώνα κατά της παρασιτικής ολιγαρχίας, ενώ παράλληλα υποστήριξε την βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο αν είναι κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, καθώς επίσης και μια πολιτική των ολίγων ακόμα και μεταξύ αυτών που θα έχουν ψηφίσει ΝΔ. Εισηγητικά ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο αγώνας του ΜΕΡΑ25 είναι ένας αγώνας μονομέτωπος ώστε να σταματήσει η χρεοδουλοπαροικία που απειλεί την Ελλάδα με ερημοποίηση και μου σκοτεινιάζει τη σκέψη του κάθε Έλληνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μετανάστευση των νέων, στην μισθωτή εργασία, αλλά και στο μείγμα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής που μεγεθύνει το χρέος και που ή όποιες θυσίες των πολιτών γίνονται χωρίς αποτέλεσμα. Η απελπισία των πολιτών που δεν βλέπουν φως στη μακρά Mνημονιακή μας νύχτα ενισχύεται κάθε φορά που ακούν το αφήγημα της εξόδου από την κρίση μέσω της υποταγής σε εκείνα που την γιγάντωσαν. Η απογοήτευση μεγεθύνεται από τον θεσμικό ευτελισμό της Βουλής και της Δικαιοσύνης – με κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίζουν (καθ’ υπαγόρευση των Βρυξελλών) αντισυνταγματικούς νόμους με τους οποίους… διαφωνούν την ώρα που οι της αντιπολίτευσης (οι οποίοι υπόσχονται να τους εφαρμόσουν) τους καταψηφίζουν κι οι καταρρακωμένοι δικαστές ετοιμάζονται να τους επικυρώσουν. Τίποτα δεν απειλεί περισσότερο μια χώρα, έναν λαό, από την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που τον γονατίζει. Καμία ελπίδα δεν μπορεί να ριζώσει σε τόπο όπου εκείνοι που εξελέγησαν για να κάνουν τη ρήξη με το μη βιώσιμο παρελθόν το αναπαραγάγουν καθημερινά και ποικιλοτρόπως, ενώ οι εκ προοιμίου συμβιβασμένοι ζητούν να επανεκλεγούν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν τη ρήξη την οποία δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν. Αυτή η νύχτα κράτησε πολύ.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ποτέ στην Ιστορία μια πτώχευση δεν ξεπεράστηκε ούτε με νέα δανεικά ούτε με επιμήκυνση των παλαιότερων δανείων. Για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την
Χρεοδουλοπαροικία προαπαιτούμενο είναι η ριζική αναδιάρθρωση των ιδιωτικών και δημόσιων χρεών. Επί πλέον απαιτούνται τομές οι οποίες:
● προστατεύουν την μισθωτή εργασία από τον ανελέητο ταξικό πόλεμο που
εξαπέλυσε εναντίον της η ολιγαρχία, με μέγα αρωγό την τρόικα
● ενισχύουν την δημιουργική επιχειρηματικότητα απέναντι στην αρπακτική
προσοδοφορία του ολιγαρχικού κατεστημένου
● εκμεταλλεύονται τη δημόσια περιουσία με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον
● μετατρέπουν το κράτος-αρπακτικό σε κράτος-αρωγό
● προστατεύουν τους μη έχοντες ενισχύοντας έμμεσα την οικονομική
δραστηριότητα

Οι υποψήφιοι του ΜΕΡΑ25 στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας είναι:
Αγγελούσης Γεώργιος
Βλάχος Γιάννης, Δικηγόρος
Ευαγγελάκης Απόστολος
Καραδήμας Δημήτρης, Οικονομολόγος
Κυρμιζή Ευαγγελία
Κωνσταντινίδου Άννα, Δικηγόρος

πηγή: ert.gr