ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφάσεις ΤΕΕ Μαγνησίας για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

Αποφάσεις ΤΕΕ Μαγνησίας για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα συζήτησης την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφές που άφησε το πέρασμα της, στο νομό Μαγνησίας.

Τα παρόντα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

  • Κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτικές αρχές πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Απαιτείται η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων (κτιριακών, υγειονομικών κτλ.), η αποκατάσταση των ζημιών και η αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της ακαταλληλότητας για ανθρώπινη χρήση του νερού της ύδρευσης, όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ, με την εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλου νερού για τους μαθητές. 
  • Η αυξημένη χρήση εμφιαλωμένων νερών, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση για χρήση πόσιμου νερού στο Π.Σ Βόλου, γεννά σημαντική οικονομική επιβάρυνση στις ήδη ταλαιπωρημένες οικογένειες. Πρέπει να υπάρξει άμεσα κρατική αρωγή για την αγορά εμφιαλωμένων νερών.
  • Να υπάρξει πλήρης στήριξη και αποζημίωση στο 100% όλων των πλημμυροπαθών.
  • Ομάδα μηχανικών θα ερευνήσει την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας, αρχικά στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα και τα όσα επακολούθησαν μετά την υπερχείλιση του.
  • Να αποκατασταθεί άμεσα η υδραυλική ικανότητα χειμάρρων και ρεμάτων στη Μαγνησία καθώς με την πρώτη βροχόπτωση, θα σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. 
  • Το θέμα της θεομηνίας, θα συζητηθεί αναλυτικότερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας που θα προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.
  • Τέλος, το ΤΕΕ Μαγνησίας συνεχίζει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στα επιχειρησιακά σχέδια των αρμοδίων υπηρεσιών.