ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"ΝΕΦΕΛΕΣ: του Αριστοφάνη από τους έφηβους ΣκηνοΠαίκτες

Το εφηβικό τμήμα της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει με πολλή χαρά και υπερηφάνεια τη θεατρική παράσταση "Νεφέλες" του Αριστοφάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού την Τρίτη 2 Ιουλίου και την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 21:00.
"ΝΕΦΕΛΕΣ: του Αριστοφάνη από τους έφηβους ΣκηνοΠαίκτες

Ποιοι είναι οι ΣκηνοΠαίκτες:

Η θεατρική ομάδα ΣκηνοΠαίκτες δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει σαν στόχο να προάγει τα θετικά της θεατρικής αγωγής στους συμμετέχοντες ερασιτέχνες ηθοποιούς και να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάταση, αλλά και προβολή του Δήμου Αλμυρού. Η ομάδα τους απαρτίζεται από τρεις υπο-ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες ηλικιακά (παιδιά δημοτικού, έφηβοι και ενήλικες) και στοχεύουν στο ανέβασμα τριών διαφορετικών θεατρικών παραστάσεων κάθε χρόνο. Οι ηθοποιοί και εμψυχωτές συμμετέχουν εθελοντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία του Αλότοπου στον Αλμυρό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Το παιδικό τμήμα της ομάδας ΣκηνοΠαίκτες έχει ήδη ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση "Ο Μορμόλης" τον Μάιο του 2019, σε σκηνοθεσία της Ράνιας Θεοδωρογιάννη.

Λίγα λόγια για το έργο "Νεφέλες" του Αριστοφάνη:

Ο Στρεψιάδης ήταν ένας ηλικιωμένος αγρότης, χωρίς καμία ιδιαίτερη μόρφωση. Αναγκάστηκε να αφήσει το κτήμα του και να κλειστεί στην Αθήνα, μαζί με τη σύζυγό του, μία αριστοκράτισσα Αθηναία, και μαζί με τον γιο τους Φειδιππίδη, ο οποίος είχε καλοανατραφεί σαν αριστοκράτης κι έφτασε στο σημείο να καταχρεώσει τον πατέρα του με τις σπατάλες του! Στριμωγμένος άσχημα ο Στρεψιάδης από τους δανειστές του και με τα χρέη να τον πνίγουν, παίρνει την απόφαση να στείλει το γιο του στο Διδασκαλείο του Σωκράτη για να μάθει τον άδικο και τον δίκαιο λόγο, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορεί να δικαιώνεται σε δίκες και να γλιτώσει από τα χρέη! Ο Φειδιππίδης, όμως, δεν έχει καμιά όρεξη να κλειστεί στη σχολή κι έτσι, ο γέρο-Στρεψιάδης, αναγκάζεται να φοιτήσει ο ίδιος στο Διδασκαλείο του Σωκράτη! Ποια θα είναι, όμως, η κατάληξη της εκπαίδευσης αυτής;

Σκηνοθεσία: Συνοδή Φουκαλά

Μουσική: Έφη Τελκή

Σκηνικά: Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες

Κοστούμια Νεφελών: Ντίνα Μαγγανά, Δώρα Τζιοβάρα, Σοφία Μπίλικα

Υποστήριξη: Αλότοπος

Φωτογραφίες: Photostyle, Λάμπρος Μπαζής

Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Βιβή Χαμηλού

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Αλεξάνδρου Γιάννης (Αμυνίας)

Γιαννουλάκης Θανάσης (Πασίας, μαθητής)

Γιαννούχος Χρήστος (Στρεψιάδης)

Κοντούρη Βανέσα (Νεφέλη)

Κρικελά Μαίρη (Φειδιππίδης)

Μαρδάκη Βασιλική (Δίκαιος Λόγος)

Νανά Βασιλική (Νεφέλη)

Ξυνός Γιάννης (Σωκράτης)

Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνα (Άδικος Λόγος)

Στεφανή Γωγώ (Νεφέλη)

Ιστοσελίδα: https://vivihamilou.wixsite.com/scenopaiktes

Facebook: https://www.facebook.com/TheaterGroupsAtAlotopos/

Εκδήλωση θεατρικής παράστασης: https://www.facebook.com/events/1117724131757462/

 

Πιο διαβασμένα