ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου 

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι οι εγγραφές για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2023-2024 συνεχίζονται από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου.  Μάλιστα, μέχρι την Παρασκευή 15.9 το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, προκειμένου νέοι, παιδιά και κάθε ενδιαφερόμενος της πόλης μας που επιθυμεί να έχει μία δωρεάν πρώτη γνωριμία με τα όργανα καθώς και όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου μας. Φυσικά η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του Ωδείου (24210 36992) είναι απαραίτητη για τον καλύτερο πάντα προγραμματισμό των συναντήσεων.  

Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 - 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια. 

Λειτουργούν τα τμήματα:

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

(Ανώτερα Θεωρητικά: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Διεύθυνση Χορωδίας, Έγχορδα: Βιολί, Βιόλα,  Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Πνευστά: Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα Τρομπόνι, Τούμπα, Πιάνο, Κιθάρα, Κρουστά, Μονωδία) 

ΜΟΝΤΕΡΝΟ  /  ΣΥΓΧΡΟΝΟ

(Σύγχρονο  Τραγούδι, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ντραμς, Αρμόνιο) 

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

(Καμεράτα Τζιούνιορ και Νέων, Παιδική - Νεανική Χορωδία, Χορωδία Ενηλίκων) 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

(Σύνθεσης για Κινηματογράφο και Μουσικής Δημιουργίας με Υπολογιστή) 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου μας, τα ειδικά διαμορφωμένα Εργαστήρια, αλλά και οι συναυλίες δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους. 

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΒ

Με τη νέα χρονιά το τμήμα ΠΝΕΥΣΤΩΝ του ΔΩΒ θα ξεκινήσει και φέτος εντελώς διευρυμένο. Για όλα, λοιπόν, τα παρακάτω όργανα:  Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι και Τούμπα: 

  1. i) Οι σπουδαστές που ήδη φοιτούν στην Ανωτέρα Σχολή του  Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε οποιαδήποτε τμήμα, θα έχουν τη δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση 1 έτους. Μετά το πέρας του 1 έτους θα ισχύει το 30% με την προϋπόθεση την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα.
  2. ii) Οι νέοι σπουδαστές του ΔΩΒ, θα έχουν έκπτωση 50% για το επίπεδο της Προκαταρτικής Σχολής. Μετά το πέρας του επιπέδου της Προκαταρτικής θα ισχύει και πάλι το 30% με την προϋπόθεση και πάλι την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα. 

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1)   24210-36992, και 24210-39594, (ώρες γραμματείας: 09:00-22:00.