ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι ψευδεπίγραφη

Του Δημήτρη Κουτσιφέλη, Υποψήφιου Βουλευτή στο Νομό Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι ψευδεπίγραφη

Κατ΄επανάληψη ο Κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι όλα τα "καλά" του προγράμματος της ΝΔ (φοροελαφρύνσεις κ.λπ.) θα συμβούν όταν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας φτάσει στο 4% και πραγματοποιηθούν επενδύσεις 100 δις ευρώ εντός της προσεχούς τετραετίας.

Προσέξτε τώρα

Στελέχη της ΝΔ, περιοδεύουν τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την διαχείριση του ΕΣΠΑ και δηλώνουν ότι, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Μητσοτάκη, το ΕΣΠΑ θα παγώσει για ένα χρόνο!!!, μέχρι να εξετάσουν τα προγράμματα!!!!. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι, θα σταματήσουν ή και θα ακυρωθούν έργα και δράσεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Είναι φανερό ότι, το σταμάτημα των έργων και η εκ νέου διόγκωση της ανεργίας, θα φέρει ύφεση και όχι ανάπτυξη. Σημειώνω εδώ ότι, στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε απορροφήσεις πόρων από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και από το πακέτο Γιουνκέρ. Χάρις σε αυτό η ανάπτυξη σταθεροποιήθηκε σε θετικούς ανοδικούς ρυθμούς και η ανεργία υποχώρησε από το 28 στο 18%, με την δημιουργία μέχρι τον Απρίλη του 2019 500.000 θέσεων εργασίας.

Επενδύσεις 100 δις. Ένα παραμύθι με δράκο το απόλυτο ψεύδος. 100 δις ήταν το Σχέδιο Μάρσαλ για το σύνολο της Δυτικής  Ευρώπης, μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Το να υπόσχεται η ΝΔ σήμερα, αντίστοιχα ποσά μόνο για την Ελλάδα, είναι φανερό ότι μόνο σαν ανέκδοτο γίνεται κατανοητό. Σημειώνω εδώ, ότι οι ξένες άμεσες επενδύσεις με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 ανήλθαν στα 3,8 δις ευρώ και ήταν οι μεγαλύτερες από το 2004!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν επιθυμεί μια ανάπτυξη "τσούκου – τσούκου", αλλά θέλει ένα αναπτυξιακό σοκ!!! Σημειώνω ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη 2-2,5%, με μέσο όρο στην ευρωζώνη το 1,3%. Τώρα πως θα ξεφύγουμε από το "τσούκου – τσούκου", κλείνοντας τα εργοτάξια, αυτό μόνο η ΝΔ, λόγω των πτυχίων Χάρβαρντ, το καταλαβαίνει.

Η λίστα των ψευδών της ΝΔ στο θέμα της ανάπτυξης είναι ατελείωτη. Ο στόχος των λεγομένων τους είναι ένας. Καθώς έχουν κρυφή ατζέντα με κύριο άξονα την εκ νέου κατεδάφιση της κοινωνίας, προς όφελος των κουμπάρων, θα χρησιμοποιούν την εξασφαλισμένη αποτυχία του στόχου 4%, αφενός για να μην υλοποιούν τις υποσχέσεις και αφετέρου για να εφαρμόζουν ακραία νεοφιλελεύθερη περιοριστική πολιτική. Δηλαδή, περικοπές συντάξεων και μισθών, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, μειώσεις των δαπανών στην υγεία και την παιδεία. Μια βίαιη επιστροφή στο 2014.

Όμως, το παρελθόν δεν εξημερώνεται. Δεν θα αντικαταστήσουμε το "Σαμαράς – Βενιζέλος" με το "Κούλης – Φώφη". Δεν γυρίζουμε πίσω. ΣΥΡΙΖΑ.