ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Θεσσαλία - Έρχεται η επίσημη ανακοίνωση

Κλειστά περαμένουν τα σχολεία στον θεσσαλικό κάμπο, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται σε ένα 24ωρο - Όλα δείχνουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με δόσεις
Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Θεσσαλία - Έρχεται η επίσημη ανακοίνωση

Το σχολικό κουδούνι της φετινής χρονιάς δεν χτύπησε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, η οποία μετρά ακόμα τις πληγές της. Τα σχολεία παρέμεναν κλειστά όλη την εβδομάδα, καθώς το νερό εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στα χωριά και τις πόλεις. Εκατοντάδες είναι άλλωστε και οι οικογένειες που έμειναν χωρίς σπίτι.

Το υπ. Παιδείας έθεσε ως πρώτη ημερομηνία για πιθανό άνοιγμα των σχολικών μονάδων σε περιοχές της Θεσσαλίας την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, όμω η κατάσταση παραμένει ρευστή. Ίσως ανοίξουν κάποιες από αυτές σε περιοχές που δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, με το καθολικό άνοιγμά τους να είναι ανέφικτο.

Άλλωστε, υπάρχουν και κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές και πρέπει να ελεγχθούν.

 
 

Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία της Θεσσαλίας θα ληφθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βάσω Ζάκα, η οποία μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ. Ένα από τα σενάρια που προκρίνεται είναι μερικοί μαθητές να φοιτήσουν κατά το πρώτο διάστημα σε άλλες σχολικές μονάδες από αυτές που ανήκουν και στη συνέχεια να επιστρέψουν - όταν είναι εφικτό- στα σχολεία που ανήκουν.

Όλα δείχνουν ωστόσο, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με δόσεις στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα νέα αναβολή για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε το νομό και μέσω ανακοίνωσης αναφέρει ότι πρωτίστως πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών και φυσικά η υγιεινή και το κατάλληλο πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι "μετά από την έστω καθυστερημένη και ελλιπή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, που αναφέρει ότι το νερό της είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πρόληψης, συνιστά την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι να υδροδοτηθεί η πόλη με νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση,να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι αυλές και τα σχολικά κτίρια και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα σχολεία με καθαρή πόλη χωρίς σκόνη και σωρούς λάσπης".

Οπως είναι γνωστό μετά από μία αναβολή μίας εβδομάδας,τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

πηγή: ieidiseis.gr