ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες της Ζαγοράς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες της Ζαγοράς

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΔΕΙΑ ΜΑΣ.  ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ,  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 
Ψήφισμα Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς
 
Μετά από μια προφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ζαγορά Πηλίου με εκατοντάδες αγρότες συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
 
Ως εδώ με την πολιτική που κερδίζουν οι λίγοι και εμείς οι πολλοί βλέπουμε το βιος μας να καταστρέφεται. Τα σπίτια μας πλημμύρισαν, τα χωράφια μας καταστράφηκαν, οι αγροτικοί δρόμοι εξαφανίστηκαν. 
 
Με τον αγώνα μας και την πείρα που έχουμε αποκτήσει μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα.
 
Διεκδικούμε
• ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της πρόσβασης σε όλους τους δρόμους για να περισώσουμε και να μαζέψουμε τη σοδειά μας. Να μην βάλει κανένας βιοπαλαιστής αγρότης το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Να επιστρατευτούν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας μηχανήματα έργου για την διάνοιξη και αποκατάσταση ΟΛΩΝ των αγροτικών δρόμων πριν το μάζεμα της σοδειάς. Να έρθουν με ευθύνη του κράτους μηχανήματα από άλλες περιοχές ώστε να ανοίξουν όλα τα παρακλάδια και να μαζέψουμε τη σοδειά μας.
• Λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος μας. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.
• Αποζημίωση στην απώλεια και επιδιόρθωση του πάγιου και του φυτικού κεφαλαίου με απευθείας κρατική αρωγή 1000ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας σε μήλα, αχλάδια, κεράσια και κάστανα στο σύνολο των πληγέντων αγροτών. Ειδικά μέτρα στήριξης για τους μελισσοκόμους, να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις για απώλειες σε κυψέλες που παρασύρθηκαν ή θάφτηκαν στις λάσπες.
• Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
• Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά μας. Άμεση λύση αποκατάστασης για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους. 
• Να γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή μας στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά μας, τα σπίτια μας, τα χωράφια μας.